PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στην ουρά για λίγα τρόφιμα


Απόγνωση στην Ελλάδα.

Οι Αθηναίοι απλώνουν τα χέρια για μία τσάντα με πορτοκάλια στη διάρκεια δωρεάν μοιράσματος φρούτων και λαχανικών από τους αγρότες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες πραγματοποιούν το μοίρασμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα υψηλά παραγωγικά κόστη ανάμεσα τους και οι αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα, γράφει η περίληψη που συνοδεύει την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα, Guardian.

Παραγωγοί-μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών έστησαν στις 9 εχθές το πρωί τους πάγκους τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οδό Αχαρνών και μοίρασαν δωρεάν 50 τόνους λαχανικών και φρούτων στους πολίτες οι οποίοι είχαν συρρεύσει κλείνοντας και τον δρόμο.

Οι παραγωγοί προχώρησαν συμβολικά στην ενέργεια αυτή για να εκφράσουν την αντίδραση τους. Συγκεκριμένα, ζητούν μείωση στο μισό της τιμής στο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα, μείωση στην τιμή του ρεύματος, μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια και στην διάθεση των αγροτικών προϊόντων και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Ως φωτογραφία της ημέρας επέλεξε η βρετανική εφημερίδα τους Έλληνες που έδιναν μάχη για μία σακούλα με τρόφιμα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η φωτογραφία της Λουϊζας Γουλιαμάκη επιλέχθηκε από τον Guardian γιατί, όπως γράφει η εφημερίδα, «στρέφει την προσοχή μας στα χάλια του ελληνικού λαού».

Εικόνες της απόγνωσης και της καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πληθαίνουν και προκαλούν την έκπληξη των διεθνών ΜΜΕ.

Οι φωτογραφίες με υψωμένα χέρια πολιτών, που συνωστίζονταν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πάρουν μία δωρεάν τσάντα με τρόφιμα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν την ύφεση για έκτο χρόνο και την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ.

«Εκατοντάδες άνθρωποι σπρώχνονταν για δωρεάν λαχανικά που μοίρασαν αγρότες σε μία συμβολική διαμαρτυρία την Τετάρτη, ποδοπατώντας έναν άνθρωπο και προκαλώντας κατακραυγή για την αυξανόμενη απόγνωση που δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση» σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι εικόνες Ελλήνων να μαλώνουν για φαγητό προκαλεί νέο θυμό για τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Huffingtonpost, που δημοσιεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ από την Ελλάδα με ανθρώπους να ζητούν δωρεάν λίγα τρόφιμα και άλλους να κόβουν ξύλα προκειμένου να ζεσταθούν.

Τα δημοσιεύματα και οι φωτογραφίες αναπαρήχθησαν από τα διεθνή ΜΜΕ, όπως το αμερικανικό δίκτυο NBC.

«Περισσότεροι φόροι λιγότερη θέρμανση» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας New York Times. Η ρεπόρτερ της εφημερίδας παρουσίασε τηλεοπτικά τις εικόνες των οικογενειών που προσπαθούν να ζεσταθούν με ξύλα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment