PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στην Ελευσίνα «δένουν» δύο πλοία με 2.000 πρόσφυγες


Στην Ελευσίνα αναμένεται να καταπλεύσουν, περίπου στις 8 το απόγευμα, δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με τουλάχιστον 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο μεταφέρει 1.453 άτομα από τη Μυτιλήνη και το «Blue Star Patmos», το οποίο παρέλαβε 635 άτομα από τη Χίο.

Αρχικά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είναι ένα από τα ναυλωμένα πλοία από το υπουργείο Ναυτιλίας, είχε προγραμματιστεί να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας, ωστόσο υπήρξε αλλαγή του σχεδιασμού και μέσα στην ημέρα αναμένεται να «δέσει» στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Μόλις αποβιβαστούν, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το καταμαράν «Τera Jet» με 1.169 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο που μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Στο μεταξύ 300 μετανάστες και πρόσφυγες παρέλαβε από το λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο αφού παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Καβάλας.

Συναυλία στον Πειραιά

Στην πύλη Ε-2 του Πειραιά η «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών» και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 Στο Κόκκινο, διοργάνωσαν συναυλία με χορούς και τραγούδια για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δικάζεται ξανά για εκδικητική πορνογραφία

Peristeri News

Συνελήφθη γνωστός τράπερ στην Κηφισιά

Peristeri News

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Peristeri News

Leave a Comment