Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Κέντρο βάρους της Ε.Ε. δεν είναι το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί με βάση την ιστορία της να διδάξει καλύτερα την Ευρώπη ως προς το χρέος της απέναντι στον άνθρωπο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη διάρκεια γεύματος στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, η οξύτατη προσφυγική κρίση αποδεικνύει ότι κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος. «Πάνω σ΄ αυτήν την βάση θα κριθεί τελικώς αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρξει και θα οδηγηθεί στην ολοκλήρωσή της ή θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι στη χώρα μας, η Εκκλησία είναι εκείνη η οποία, μέσα στην δραματική κοινωνική και οικονομική κρίση και κατά το μέρος που της αναλογεί, έχει αποτρέψει την ρήξη του κοινωνικού ιστού και, επέκεινα, της κοινωνίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Το Σάββατο η ομιλία Κουτσούμπα στο Πάρκο Τρίτση

Peristerinews.gr Newsroom

Βουλή: Άρση ασυλίας για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ζωής Κωνσταντοπούλου

Peristerinews.gr Newsroom

Τσίπρας για επίδομα ανεργίας: «Σχέδιο Μητσοτάκη, όχι άποψη Μαρινάκη»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment