PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άγριο ξέσπασμα βίας στην Τουρκία από την δεκαετία του ’90


Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τέσσερις επίθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες έχουν λάβει χώρα από τις αρχές του έτους στην Τουρκία– μία χώρα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές ασφάλειας τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στα σύνορά της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters η Τουρκία συμμετέχει επίσης στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους που δραστηριοποιείται στο Ιράκ, αλλά και στη Συρία.

Παράλληλα διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών στα νοτιοανατολικά σύνορά της, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας εκεχειρίας. Η σημερινή κατάσταση πυροδοτεί το πιο άγριο ξέσπασμα βίας, από τη δεκαετία του ’90.

Υπενθυμίζεται ότι οργάνωση προσκείμενη στο εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην Άγκυρα, που στοίχισαν τη ζωή 66 ανθρώπων.

Με την Άγκυρα να εκτιμά ότι η κλιμάκωση της βίας πυροδοτείται από τις νίκες των Κούρδων μαχητών στις βόρειες περιοχές της Συρίας.

Για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη υπεύθυνος, σύμφωνα με τις αρχές, είναι ένας Τούρκος, μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι τρεις πολίτες του σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας Ιρανός πολίτης.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σημείωσε ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας του προσπαθούν να διευκρινίσουν αν στόχος της επίθεσης ήταν πολίτες του Ισραήλ,.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment