PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το τρίτο μνημόνιο


Λίγες ώρες πριν παραδώσει την προεδρία της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε το πόρισμα για το Τρίτο Μνημόνιο που συνέταξε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Λίγες ώρες πριν παραδώσει την προεδρία της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε το πόρισμα για το Τρίτο Μνημόνιο που συνέταξε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Πρόκειται για ένα κείμενο 20 σελίδων το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το τρίτο Μνημόνιο βασίζεται στις ίδιες υποθέσεις και στα ίδια αξιώματα όπως τα δύο πρώτα προηγούμενα Μνημόνια Κατανόησης» και «ως εκ τούτου, είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αφήνοντας το χρέος μη βιώσιμο».
Επισημαίνεται ότι η αποστολή του πορίσματος έγινε στις 10.40 το πρωί, λίγη ώρα δηλαδή πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την εκλογή του νέου προέδρου.
Στο μεταξύ με χθεσινή της απόφαση η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής παραχώρησε δώδεκα γραφεία στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Τα γραφεία είναι και στο κεντρικό κτίριο της Βουλής και στα γραφεία της οδού Μητροπόλεως.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, η κ. Κωνσταντοπούλου διαθέτει στις Επιτροπές του άρθρου 98 του Κανονισμού της Βουλής που συστήθηκαν την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο (δηλαδή την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους) έξι γραφεία στο Βουλευτήριο (14, 16, 18, 22, 122 και 123) και έξι γραφεία στο κτήριο της Βουλής επί της οδού Μητροπόλεως (606, 607, 702-703, 705 και 710).
Ακόμη με άλλη απόφασή της, που και αυτή εκδόθηκε χθες, διέθεσε στον εαυτό της το μισό γραφείο που είχε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης
Τσίπρας στο κτήριο της οδού Μητροπόλεως. Συγκεκριμένα αποφάσισε «την διάθεση του γραφείου 706 του κτηρίου της Βουλής επί της οδού Μητροπόλεως αρ. 1 στην
απερχόμενη Πρόεδρο της Βουλής».
Επισημαίνεται πως το γραφείο της Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι στον ίδιο όροφο και ακριβώς δίπλα στα γραφεία που η ίδια διέθεσε στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment