PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Κόφτη είχαν οι δεξιοί, τώρα έχουμε δρεπάνι


«Οι δεξιοί είχαν κόφτη – ή ήθελαν να επιβάλλουν κόφτη. Οι αριστεροί επιβάλλουν δρεπάνι. Υπάρχει σημειολογική διαφορά. Είναι ένα τεράστιο δρεπάνι που έρχεται να κόψει ό,τι εξέχει. Επί της ουσίας, η επιβολή από τους ξένους ενός κόφτη ή ενός δρεπανιού, μαρτυρά την αδυναμία της κυβέρνησης να τους πείσει. Μια καλή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε πείσει και τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες ότι μπορούμε να παίρνουμε λίγα συνετά μέτρα και να τα εφαρμόζουμε».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Σκάι.

«Το να έχουμε κάθε μέρα ένα μέτρο back up, ένα μνημόνιο back up -γιατί αυτό ουσιαστικά κάνουμε- δεν βοηθά ούτε στη δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού κλίματος ούτε δημιουργεί εμπιστοσύνη στην κοινωνία» είπε αναφερόμενος στον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

«Η Ελλάδα υπογράφει μνημόνια και ταυτόχρονα κατρακυλά εκτός Ευρώπης. Πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα, να κάνουμε μια γενική επανεκκίνηση για τη χώρα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «τα προβλήματα σήμερα θέλουν σύνθετες, μελετημένες, και όχι οριζόντιες λύσεις. Εδώ είναι η δύναμη ή η αδυναμία κάποιων πολιτικών στις σύνθετες λύσεις. Η κυβέρνηση προχειρογραφεί και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment