PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας των νέων


Πρωινό εργασίας με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε την ανάγκη οι θεσμοί της Ευρώπης να στρέψουν την προσοχή τους – πέρα από την νομισματική πολιτική – και σε κοινωνικά θέματα.

«Μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω με τον κ. Γκάμπριελ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και σε σχέση με την Ευρώπη. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι ένα θέμα για το οποίο περισσότερο μιλάμε και λιγότερο πράττουμε», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο επικεφαλής του Ποταμιού, διευκρινίζοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ανεργίας των νέων.

Όπως είπε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης, επί τάπητος τέθηκαν ακόμη η ανάπτυξη και οι δημόσιες επενδύσεις οι οποίες θα πρέπει να ενισχυθούν από τα Ευρωπαϊκά ταμεία. «Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι μπορούν και πρέπει να υπάρχουν μεγάλες δημόσιες επενδύσεις με την ευθύνη της Ευρώπης αλλά θα πρέπει να υπάρχει και στέρεο έδαφος στις χώρες όπου γίνονται αυτές οι επενδύσεις», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση τέλος συζητήθηκαν – σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού – «τα μεγάλα οράματα του Κέντρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, των Φιλελευθέρων», ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις ακραίες φωνές και να προχωρήσει σε ένα δρόμο περισσότερης Ευρώπης και όχι λιγότερης Ευρώπης όπως θέλουν οι Ευρωσκεπτικιστές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment