PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Έχουμε μια κακή κυβέρνηση αλλά δεν πρέπει να έχουμε εκλογές


«Το Ποτάμι δεν είναι φυλακή και δεν υπάρχει ποινολόγιο» δήλωσε ο Στάυρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του χθες στο Mega, ερωτηθείς για τις διαφορετικές προτάσεις των βουλευτών του κόμματος στο θέμα των συνεργασιών.

«Το ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε, για μένα δεν είναι πρόβλημα» επεσήμανε, προσθέτοντας δεν τον ενδιαφέρει «το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές, για την ανάγκη της στιγμής ή παρασυρμένοι από έναν τηλεοπτικό διάλογο, λένε δύο κουβέντες παραπάνω».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι όλα θα αποφασιστούν στο συνέδριο και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι βουλευτές υπερασπίζονται τις αποφάσεις των οργάνων και του επικεφαλής.

Ερωτηθείς για την πρόταση της κ. Γεννηματά και άλλες προτάσεις περί συμπόρευσης είπε ότι αυτά που προτείνονται είναι διαδικαστικά και όχι πολιτικά. «Δεν έχουμε καμιά αγωνία για τη διάσωση των παλιών μηχανισμών. Το θέμα δεν είναι αν θα σωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης ή οι βουλευτές του. Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ για να αισθανθούμε πολλοί. Αυτό που απαιτείται είναι συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας», σημείωσε.

Επισήμανε επίσης ότι αν έχουμε μία «κακή κυβέρνηση», η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, με τη συμμετοχή και της Ν.Δ.. «Να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε ότι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παρακμή», τόνισε.

Για το θέμα των κομματικών διορισμών ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι τα πολιτικά γραφεία των υπουργών πρέπει να πάψουν να είναι δημόσιες υπηρεσίες. «Ξέρετε πότε τα πολιτικά γραφεία εντάχθηκαν στο δημόσιο; Το 1985 επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Θα καταθέσουμε νομοθετική πρόταση για κατάργηση των πολιτικών γραφείων και θα δούμε τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης, η κα. Γεννηματά. Υπάρχουν πολλοί υπουργοί που απ΄ ότι φαίνεται έχουν τα λεφτά να έχουν μεγάλα πολιτικά γραφεία. Το δημόσιο όμως να πληρώνει μόνο μια γραμματέα και έναν σύμβουλο όπως συμβαίνει στην Κύπρο. Όλοι οι άλλοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ξέρετε τι θα κερδίσουμε; 2.000 μετακλητοί υπάλληλοι σημαίνουν 100 εκατομμύρια ετησίως», ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment