PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν


Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την εισβολή και επίθεση ενόπλων σε πανεπιστήμιο του βορειοδυτικού Πακιστάν, ενώ η ανταλλαγή των πυρών συνεχίζεται μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ, τουλάχιστον τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οκτώ πτώματα.

Τέσσερις από τους ενόπλους έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός έχει περιορίσει τους μαχητές σε δύο κτήρια μέσα στο πανεπιστήμιο, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού στο Twitter. Η αστυνομία είχε αναφέρει νωρίτερα πως άλλοι ένοπλοι φέρονταν να βρίσκονται στον δεύτερο και τρίτο όροφο των κτηρίων της πανεπιστημιούπολης.

Οι μαχητές, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή ομίχλη, σκαρφάλωσαν στους τοίχους του Πανεπιστημίου Μπάτσα Χαν στην Τσαρσάντα, στη βορειοδυτική επαρχία Χίμπερ Παχτουνχούα, και στη συνέχεια εισήλθαν στα κτήρια και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες. Ο Βαζίρ είπε πως το 70% των φοιτητών είναι σώοι.

«Όλοι οι φοιτητές έχουν βγει από τους ξενωνες, όμως μαχητές εξακολουθούν να κρύβονται σε διάφορα σημεία του πανεπιστημίου και ορισμένοι φοιτητές και μέλη του προσωπικού έχουν εγκλωβιστεί μέσα», είπε, προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι ένοπλοι.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν στρατιώτες να εισέρχονται στην πανεπιστημιούπολη και ασθενοφόρα παραταγμένα έξω από την κύρια πύλη

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, Φαζάλ Ραχίμ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως στο Μπάτσα Χαν φοιτούν πάνω από 3.000 φοιτητές και πως στο πανεπιστημιακό ίδρυμα φιλοξενούνται σήμερα επιπλέον 600 επισκέπτες για μια απαγγελία ποίησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment