PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με απεργίες και μπλόκα


Μια μικρή λαϊκή αγορά έχει στηθεί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας από αγρότες-παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ, όπως υποστηρίζουν.

Η πρωτοβουλία αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προϊόντα συνολικά τριών τόνων που έχουν στήσει στους πάγκους θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παντελής Μόσχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «μαζί με τους αγρότες που σήμερα βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους ζητάμε να μην προχωρήσει η αύξηση των εισφορών για να μην καταστραφούμε».

Ένταση επικράτησε με την αστυνομία την ώρα που προσπαθούσαν οι παραγωγοί να στήσουν τους πάγκους, ωστόσο έληξε χωρίς να υπάρχει κάποια συνέχεια.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν έξω απο το υπουργείο, ενώ ορίστηκε συνάντηση για αύριο το μεσημέρι με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Εξάλλου με μεγάλη συμμετοχή μελών από τουλάχιστον δεκαοκτώ επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους της Μεσσηνίας, διοργανώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος στο διοικητήριο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Οι συγκεντρωθέντες αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα, συμμετέχοντας κι ενισχύοντας τις κινητοποιήσεις κάθε επαγγελματικού κλάδου, κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία εντός της πόλης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ενώ αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και επέδωσε ψήφισμα με τις απόψεις τους.

Ετοιμάζουν απεργίες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ετοιμάζει απεργιακές κινητοποιήσεις ως αντίδραση στην εγκύκλιο Χουλιαράκη που ψαλιδίζει τις αμοιβές στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές στη ΔΕΗ, η εφαρμογή της εγκυκλίου Χουλιαράκη θα αφαιρέσει από τους εργαζομένους της ΔΕΗ 119 ευρώ τον μήνα, καθώς οι αποδοχές τους συνδέονται με τον μισθό του γ.γ., ο οποίος μειώνεται.

Οι τελικές  αποφάσεις θα ληφθούν στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ, ενώ απεργιακά μέτρα ανακοίνωσε ήδη το σωματείο «Σπάρτακος» της Πτολεμαΐδας.

Αυτά προβλέπουν τη μη ανάληψη εργασιών που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ειδικότητα κάθε εργαζομένου, καθώς επίσης και εργασιών που ο ίδιος κρίνει ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Βόλος: Σε Μικροθήβες και Αερινό, από σήμερα, οι αγρότες της Μαγνησίας

Στις Μικροθήβες και το Αερινό είναι το σημερινό ραντεβού των αγροτών της Μαγνησίας, που ανεβαίνουν στα τρακτέρ και βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες παίρνουν θέση μάχης, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και να μείνουν στα μπλόκα τους για όσο καιρό χρειαστεί. Από το Βελεστίνο και τη γύρω περιοχή, με πορεία πάνω στα τρακτέρ αγρότες της περιοχής, θα κατευθυνθούν σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι στις Μικροθήβες, όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες της περιοχής του Αλμυρού και θα στήσουν ένα ενιαίο μεγάλο μπλόκο.

Από χωριά επίσης του κάμπου και της Κάρλας οι αγρότες θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού όπου θα στηθεί το δεύτερο μπλόκο για σήμερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για τη φορολογία των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας. Σε δηλώσεις τους ενόψει της σημερινής κινητοποίησης οι αγροτοσυνδικαλιστές Χρ. Πάντζιος και Δημ. Σπαθής υπογράμμισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «είμαστε αποφασισμένοι να στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Πάτρα: Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου παρατάσσουν τα τρακτέρ αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Αχαΐας Νίκος Ζαφειρόπουλος, σήμερα στις 12:00, οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. «Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι με τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, προσθέτοντας: «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, διότι αν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται για τη φορολογία, τα αγροτικά μας προϊόντα θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικά».

Στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς, από νωρίς αύριο το πρωί οι αγρότες θα παρατάσσουν τα τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου. Όπως είπε ο Ανδρέας Τσουκαλάς, «αν εφαρμοστούν τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη φορολογία, τότε θα μπει ταφόπλακα στο αγροτικό επάγγελμα γι’ αυτό και εμείς είμαστε μια γροθιά και θα αγωνιστούμε για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Στην Αιτωλοακαρνανία, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Παπαστράτειο μέγαρο Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτάθηκαν δράσεις και κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου όπως είπαν οι συμμετέχοντες «να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό». Επίσης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή, η οποία θα καθορίσει τους τρόπους των κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment