PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στ. Πιτσιόρλας: Η αλλαγή νοοτροπίας είναι η μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή


Η μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή που πρέπει να γίνει στη χώρα μας είναι η αλλαγή κουλτούρας και αυτό μας αφορά όλους, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος, μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας Μακεδονία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρας μας.

«Αν δεν συνδυαστεί ο δημόσιος τομέας με τον ιδιωτικό τομέα παντού, εάν δεν αθροιστούν τα ιδιωτικά κεφάλαια στους κοινοτικούς πόρους και στους κρατικούς πόρους δεν θα κάνουμε δουλειά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και επαναλαμβάνω δεν αφορά μονάχα την κυβέρνηση» ανέφερε.

Τονίζοντας οτι η Ελλάδα έχει δυνατότητες να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι οι συμπράξεις με χρηματοδότηση ιδιωτικών, κοινοτικών και κρατικών πόρων μπορούν να θα αποφέρουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, απ’ ό,τι μπορεί να φέρει μόνο η κρατική, ή η κοινοτική χρηματοδότηση δραστηριοτήτων. Πρόσθεσε ότι με σωστές κινήσεις και σχεδιασμό υπάρχει έδαφος για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και ενδιαφέρον από επενδυτές για την Ελλάδα. Όπως είπε, κατά τη διετή θητεία του στο ΤΑΙΠΕΔ διαπίστωσε ότι υπήρξε και ενδιαφέρον επενδυτών για τη χώρα μας, σημειώνοντας ότι δεν αγνοούσαν τα όποια προβλήματα συνάντησαν όσοι ήδη επένδυσαν στη χώρα, αλλά δεν εμποδίστηκαν από αυτά.

«Λέω, λοιπόν, ότι παρά τα προβλήματά μας έχουμε δυνατότητες. Διότι η Ελλάδα είναι αυτή που είναι. Και στρατηγικά πολλοί, σε πολλούς τομείς, θέλουν σήμερα να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. Να ξεκινήσουμε από αυτό και να βγάζουμε βήμα – βήμα τα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Αλλά να ξεκινήσουμε από τη διαπίστωση ότι μπορούμε. Και να μη μείνουμε ότι πρέπει πρώτα να λύσουμε τη φορολογία και να μετά να δούμε τι θα κάνουμε» συνέχισε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο υφυπουργός είπε πως πλησιάζουμε σε ένα τέλος μιας περιόδου με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το άνοιγμα μιας νέας περιόδου, «που πιστεύουμε ότι θα είναι πιο καλή, θα ανοίξει πραγματικά τη δυνατότητα να βγούμε από την επιτήρηση και τα προγράμματα και να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

Πρόσθεσε, ότι «υπάρχει η βούληση να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, υπάρχει η βούληση για τις δύσκολες αποφάσεις», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έχει την ευχέρεια «να το κάνει με τον τρόπο που αυτή νομίζει ότι μπορεί να το κάνει» και εκτίμησε ότι «τελικώς το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment