PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Ανοίγουν βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια – Πώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες


Τα μέτρα που θα ισχύουν στη διάρκεια των εορτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, αυτά είναι:

1) Διατήρηση αναστολής λειτουργίας λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα. Κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για παραλαβή προϊόντων (click away).

2) Ανοίγουν τα κομμωτήρια, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από 07:00-21:00, αποκλειστικά με ραντεβού, για αποφυγή συγχρωτισμού, και τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

3) Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και ανώτατο όριο πελατών τα 4 άτομα για καταστήματα 100 τ.μ. ή το ένα άτομο ανά 15μ. για καταστήματα άνω των 10 τ.μ.

4) Ανοιχτές μόνο ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων θα είναι οι εκκλησίες, με όριο έως 9 ατόμων ή έως 25 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων έχουν οι μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

5) Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από 22:00-05:00 έως τις 7 Ιανουαρίου.

6) Παραμένει η αποστολή sms στο 13033 για κάθε μετακίνηση. Ειδικά για τις μετακινήσεις προς καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, το sms θα πρέπει να αποστέλλεται στον αριθμό 2.

7) Παραμένει η υποχρέωση προληπτικής καραντίνας των εισερχομένων στην Ελλάδα από 18/12-07/1, με τη διαφορά ότι από δεκαήμερη, γίνεται τριήμερη.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν κατόπιν εισήγησης των ειδικών, δεδομένου ότι δεν περιορίζονται τα κρούσματα κορωνοϊού, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ, οπότε δεν μπορεί να γίνει πλήρης επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment