• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Σόιμπλε: Δέκα χρόνια θέλει η Ελλάδα για να γίνει ξανά ανταγωνιστική

Peristeri News
Ιούλιος29/ 2011

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμη μπροστά της για να γίνει ξανά ανταγωνιστική.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμη μπροστά της για να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Έκανε λόγο μάλιστα για δέκα χρόνια.

Όπως μεταδίδει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα πακέτα βοήθειας.

«Η απραξία περιέχει περισσότερους κινδύνους και κόστιζε εν τέλει περισσότερα», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στο παράδειγμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η οποία οδήγησε σε συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 4,7%, δηλαδή κατά περίπου 100 δις ευρώ.

Απαντώντας στις επικρίσεις εις βάρος των ιδιωτικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών για απροθυμία να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι οι τράπεζες αποδέχθηκαν ένα «κούρεμα» 21%
και δεσμεύθηκαν για 30 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα. «Αυτό είναι μια σημαντική συμβολή», δήλωσε.