PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σκληρή κριτική Ολάντ στους βουλευτές και γερουσιαστές που συνάντησαν τον Άσαντ


Ο πρόεδρος της Γαλλίας καταδίκασε την επίσκεψη στη Συρία των τεσσάρων Γάλλων βουλευτών και γερουσιαστών στη Δαμασκό και ειδικότερα τη συνάντηση τριών από αυτούς «με έναν δικτάτορα».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίσκεψη στη Συρία των τεσσάρων Γάλλων βουλευτών και γερουσιαστών στη Δαμασκό και ειδικότερα τη συνάντηση τριών από αυτούς «με έναν δικτάτορα», τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Αυτήν την πρωτοβουλία, την καταδικάζω. Την καταδικάζω διότι πρόκειται για μία συνάντηση ανάμεσα σε γάλλους κοινοβουλευτικούς, οι οποίοι δεν εκπροσωπούσαν παρά τους εαυτούς τους, με έναν δικτάτορα που ευθύνεται για έναν από τους σφοδρότερους εμφυλίους πολέμους των τελευταίων ετών, που έχει σκοτώσει 200.000 ανθρώπους. 200.000!», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μανίλα ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς είχε επίσης καταδικάσει με μεγάλη δριμύτητα την πρωτοβουλία των τριών για τη συνάντηση με έναν «χασάπη».

«Θέλω να καταδικάσω με τη μεγαλύτερη δριμύτητα αυτήν την πρωτοβουλία. Το ότι βουλευτές συνάντησαν, χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν, έναν χασάπη, θεωρώ ότι είναι ηθικό παράπτωμα», είπε ο κ. Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο BMFTV.

Τρεις Γάλλοι κοινοβουλευτικοί συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης – παρά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Συρία από το 2012 – με τον Σύρο πρόεδρο. Ο σοσιαλιστής βουλευτής Ζεράρ Μπαπτ, ο οποίος βρισκόταν επίσης μαζί τους στη Δαμασκό, δεν συμμετείχε στην επίμαχη συνάντηση.

Οταν ερωτήθηκε σχετικά με το αν οι τρεις βουλευτές ενημέρωσαν και ποιες αρχές, ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναμφίβολα θα ειδοποίησαν τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, τις γαλλικές αρχές, «αλλά δεν είναι αυτό το θέμα».

«Δεν πήγαν να συναντήσουν οποιονδήποτε. Πήγαν να συναντήσουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, υπεύθυνο για πολλές δεκάδες χιλιάδες », δήλωσε οργισμένος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment