PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Καραγκούνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν μέτρα και τώρα ομολογεί χρηματοδοτικό κενό


Σειρά ερωτημάτων για το πώς η κυβέρνηση θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό απευθύνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σειρά ερωτημάτων για το πώς η κυβέρνηση θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό απευθύνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης κατηγορώντας την ότι ξαναβάζει τη χώρα στα μνημόνια.

Ο κ. Καραγκούνης υπενθυμίζει ότι μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν «θετικά μέτρα» (το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης») που τα είχε κοστολογήσει στα 12 δισεκατομμύρια, ενώ καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο και υποσχόταν «σεισάχθεια» για τις τραπεζικές οφειλές του.

Πλέον σύμφωνα με τον βουλευτή «ομολογεί δημόσια ότι έχει πρόβλημα χρηματοδοτικού κενού ως το τέλος της φετινής χρονιάς, ύψους πάνω από 20 δισ.».

Για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. θέτει σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση:

  • Πρώτον, τι απ’ όλα αυτά δεν ήξερε, όταν υποσχόταν προεκλογικά στους πάντες τα πάντα;
  • Δεύτερον, τι απ’ όλα αυτά ήξερε και απλώς κορόιδευε τον κόσμο;
  • Τρίτον, πώς θα καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες για τις οφειλές της χώρας σε τόκους και χρεολύσια, τους επόμενους δύο μήνες, όπως έχει ρητά δεσμευτεί στο πρόσφατο Eurogroup;
  • Τέταρτον, γιατί ενώ έχει τέτοιες πληρωμές στο άμεσο μέλλον, διακήρυσσε ως πρόσφατα ότι «δεν χρειάζεται τα 7,2 δισεκατομμύρια» της τελευταίας δόσεις από το Μνημόνιο;
  • Πέμπτον, τι θα κάνει με τις πολύ μεγαλύτερες πληρωμές που έχει να αντιμετωπίσει μετά τον Ιούνιο; Προφανώς, θα καταφύγει σε επόμενο Μνημόνιο, γιατί στις αγορές δεν μπορεί πια να βγει.

«Η χώρα, με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε βγει στις αγορές, είχε μπει στην ανάκαμψη, είχε εξασφαλίσει τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της από όλους τους οίκους αξιολόγησης και έβγαινε από το μνημόνιο. Η νέα κυβέρνηση τα αντέστρεψε όλα αυτά και ξαναμπαίνει σε μνημόνια» καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment