PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σενάριο του περιοδικού Spiegel για την Ελλάδα



Το γερμανικό περιοδικό Spiegel μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής αναλύει τα σενάρια του για το τι μπορεί να μας συμβεί!

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής αναλύει τα σενάρια του για το τι μπορεί να μας συμβεί!

Με το καλύτερο συνάριο την επανάληψη των εκλογών μέχρι και το χειρότερο την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας!

Σε άρθρο του περιοδικού αναφέρεται ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα γίνουν εκλογές με πιθανότερες ημερομηνίες την 10η και την 17η Ιουνίου και ότι με ακυβερνησία, οι πιστωτές δεν θα καταβάλλουν την επόμενη δόση, γεγονός που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει εκτός ευρωζώνης θα επανέλθει η δραχμή, συνεχίζει το δημοσίευμα, οπότε μισθοί και συντάξεις να συρρικνωθούν δραματικά ενώ τρόφιμα, βενζίνη και ηλεκτρικό ρεύμα θα γίνουν πανάκριβα.

«Οι Έλληνες θα πτώχευαν, οι ουρές μπροστά από τα συσσίτια θα γίνονταν όλο και πιο μεγάλες, οι άνθρωποι θα προσπαθούσαν να εισβάλουν στις τράπεζες για να αποσύρουν όσα χρήματα δεν είναι ήδη στο εξωτερικό, οι ήδη τραυματισμένες ελληνικές τράπεζες θα βρίσκονταν ενώπιον του κινδύνου κατάρρευσης, θα έπρεπε να κλείσουν ή να μπλοκάρουν τα τραπεζικά κεφάλαια» υποστηρίζει το Spiegel.

To δημοσίευμα αναφέρει ότι η ακροδεξιά μπορεί να δημιουργήσει παραστρατιωτικές ομάδες και να οδηγηθεί η χώρα σε στρατιωτική δικτατορία, αν και υποστηρίζει ότι ο ελληνικός στρατός δείχνει αυτή τη στιγμή «αδύναμος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment