PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας για την Εθνική Αντίσταση και το Μπλόκ 15



Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 67 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 67 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που «κόστισε» στην ανθρωπότητα περισσότερες από 55 εκατομμύρια ζωές, αλλά και των εκδηλώσεων μνήμης για τους νεκρούς της Εθνικής Αντίστασης στη χώρα μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου δήλωσε:

«Η Εθνική Αντίσταση, υπέρτατη πράξη ευθύνης κατά του φασισμού, γέννησε το όραμα για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, δυνατή.

Ο αγώνας χιλιάδων ανθρώπων που βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν και με το αίμα τους συνέβαλαν αποφασιστικά κατά της επέκτασης του ναζισμού, είναι παράδειγμα για ένα καλύτερο αύριο. Για ένα μέλλον δημοκρατικό, χωρίς ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις, με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι πέρασαν συνολικά πάνω από 21.000 κρατούμενοι, θύματα ακραίων φασιστικών πολιτικών. Τόπος μαρτυρίου και ιστορικής μνήμης, ο χώρος αυτός πρέπει να αναδειχτεί ευρέως σε μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Ένα μνημείο που θα μας θυμίζει πάντα ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την περαιτέρω ανάδειξη παρόμοιων φαινομένων στη χώρα μας, ειδικά σε αυτή τη πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώνουμε.»

Ο Αντιπεριφέρειαρχης θα παρευρεθεί στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και θα καταθέσει στεφάνι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 200 κρατούμενους που εκτελέστηκαν το 1944, που διοργανώνει η Π.Ε.Α.Ε.Α. και ο Δήμος Χαϊδαρίου, το Σάββατο 12 Μαϊου 2012 και ώρα 19:30.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Δήμο Ιλίου

Peristeri News

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment