PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε εξέλιξη οι πορείες προς τη Βουλή – Κλειστοί οι κεντρικοί δρόμοι (v)


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες προς τη Βουλή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Νωρίτερα, ολοκλήρωσαν τις συγκεντρώσεις τους σε Πεδίον του Άρεως και Ομόνοια, αντίστοιχα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες προς τη Βουλή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Νωρίτερα, ολοκλήρωσαν τις συγκεντρώσεις τους σε Πεδίον του Άρεως και Ομόνοια, αντίστοιχα. Κλειστοί είναι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ φτάνουν τους 1.000, του ΠΑΜΕ τους 13.500, ενώ υπάρχει κι ένα τρίτο μπλοκ διαδηλωτών, περίπου 3.000 άτομα, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας γίνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μετά τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, 13.000 μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία προς τη Βουλή, ενώ η κεφαλή της πορείας έχει φθάσει στο Σύνταγμα. Στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιήθηκε η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε η πορεία των 1.000 ατόμων, που αυτή την ώρα βρίσκονται στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο Μουσείο περί τους 3.000 διαδηλωτές, μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Με τις σημερινές κινητοποιήσεις, τα συνδικάτα αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας, που προβλέπουν συρρίκνωση των αμοιβών, συγχώνευση υπηρεσιών και εργασιακή εφεδρεία. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πρόκειται για το πρώτο απεργιακό τεστ της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Δημιουργούν μία κατάσταση που δεν πρόκειται να ανεχτούμε πλέον. Ο λαός βρίσκεται ανάμεσα στη φτώχεια και την απελπισία», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε, μέσω της απεργίας και να εκφράζουμε την άποψή μας» δήλωσε στον BHMA 99,5 σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

«Αντιδρούμε στην πολιτική που απολύει εργαζόμενους από το Δημόσιο, αυξάνει την ανεργία, καταργεί και μειώνει τις συντάξεις», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Leave a Comment