PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σχολείο του Περιστερίου έλαβε 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό (video)


Με χαμόγελα ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στο 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Η ταινία «Από μια βροχή… σε μια ιστορία» απέσπασε το 1ο βραβείο στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου» για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξάγεται εδώ και τρία χρόνια, απευθύνεται στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας και της Ομογένειας και διοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

Πίσω απ’ τις μάσκες και την πραγματικά δύσκολη καθημερινότητα υπό την απειλή της πανδημίας και ενός νέου εγκλεισμού, η βράβευσή υπήρξε μια αφορμή να ανασάνουμε, να πάρουμε θάρρος, να σφίξουμε χέρια και να ανταλλάξουμε ζεστές ματιές.

Διεκδικώντας μια καθημερινότητα που μας στέρησαν τη χρονιά που μας πέρασε, η διάκρισή μας αυτή παίρνει νέο νόημα καταδεικνύοντας πως τελικά η ελευθερία του νου και της ψυχής υπερνικά τις όποιες εξωτερικές δεσμεύσεις κι απαγορεύσεις.

Η γνωριμία μας με τον τόπο μας και την ιστορία του είναι μια διαδικασία διαρκούς ανατροφοδότησης, καθώς ουσιαστικά είναι πορεία αυτογνωσίας.

Για αυτό και το μάθημα της Ιστορίας αποκτά νέα διάσταση ξεκινώντας και καταλήγοντας στην αγάπη προς τον άνθρωπο, στην ενσυναίσθηση, στην αλληλεγγύη, που είναι υπέρτατη αξία και δύναμη διαχρονικά και λειτουργεί θεραπευτικά στις δύσκολες συνθήκες.

Με αυτό το σκεπτικό, μια μικρή ομάδα μαθητών και καθηγητών ενώσαμε τις δυνάμεις μας, αγνοήσαμε -όσο μπορέσαμε- τον φόβο για την παρούσα πραγματικότητα και τη θλίψη για τα βάσανα των ανθρώπων σε όλες τις εποχές και προσπαθήσαμε με εργατικότητα, υπομονή κι επιμονή να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να σκιαγραφήσουμε με τον τρόπο μας μια δύσκολη στιγμή για την πόλη του Περιστερίου και τους κατοίκους της.

Η ιστορία μιας οικογένειας συναντά τη σπαρακτική ιστορία μιας συνοικίας, κι αυτή με τη σειρά της την ιστορία μιας πόλης. Περιστέρι 5 Νοεμβρίου 1961. Βράδυ. Ένα ποτάμι ενώνει τραγικά τις ζωές των ανθρώπων και παρασέρνει τις μνήμες ορμητικά προς τα πίσω…

Η συνέχεια στις οθόνες σας…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment