Διεθνή

Κοινή προσευχή Πάπα – Οικουμενικού Πατριάρχη για την ειρήνη

Πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Κολοσσαίου, η προσευχή υπέρ της ειρήνης στην οποία συμμετείχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της τελετής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πάπας ήταν στην κεντρική θέση της εξέδρας που είχε στηθεί έξω από το αμφιθέατρο Φλάβιο.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη από την καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

«Κύριε, προστάτεψέ μας, ώστε να μπορέσει κάθε περιοχή της γης να ζήσει ελεύθερη, χωρίς πολέμους και βία. Ώστε να μπορέσουν όλοι να ζήσουν γαλήνια», είπε ο κύριος Βαρθολομαίος.

«Η ειρήνη είναι Θεού δώρο. Απευθύναμε έκκληση με την προσευχή, εισήλθε στις καρδιές μας, ως ευλογία για όλους τους λαούς και την Πλάση», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Την τελετή παρακολούθησε και η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ρώμη.

«Κύριε, πρόσφερε στους λαούς το πολυτιμότατο δώρο της ειρήνης, που μόνο εσύ ξέρεις να δίδεις» τόνισε, από την μεριά του, ο πάπας Φραγκίσκος.

Related posts

Νεκρός σε μάχη ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Peristeri News

Σερβία: Σύσταση προς τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία

Peristeri News

Κίνα: Επεισόδια σε νέες διαδηλώσεις στην Γκουάνγκτζου

Peristeri News

Leave a Comment