Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κοινή προσευχή Πάπα – Οικουμενικού Πατριάρχη για την ειρήνη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Κολοσσαίου, η προσευχή υπέρ της ειρήνης στην οποία συμμετείχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της τελετής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πάπας ήταν στην κεντρική θέση της εξέδρας που είχε στηθεί έξω από το αμφιθέατρο Φλάβιο.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη από την καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

«Κύριε, προστάτεψέ μας, ώστε να μπορέσει κάθε περιοχή της γης να ζήσει ελεύθερη, χωρίς πολέμους και βία. Ώστε να μπορέσουν όλοι να ζήσουν γαλήνια», είπε ο κύριος Βαρθολομαίος.

«Η ειρήνη είναι Θεού δώρο. Απευθύναμε έκκληση με την προσευχή, εισήλθε στις καρδιές μας, ως ευλογία για όλους τους λαούς και την Πλάση», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Την τελετή παρακολούθησε και η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ρώμη.

«Κύριε, πρόσφερε στους λαούς το πολυτιμότατο δώρο της ειρήνης, που μόνο εσύ ξέρεις να δίδεις» τόνισε, από την μεριά του, ο πάπας Φραγκίσκος.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment