PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Αγώνας ενάντια στο σύστημα για ζωή, παιδεία, δουλειά, ελευθερία


Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής να τους κλείσουμε ξανά το δρόμο, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, οι νεοναζί έβγαλαν ξανά τάγμα εφόδου στην Σταυρούπολη. Επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα “ξαναερχόμαστε και θα τρέμει η Γη”. Με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και μαχαίρια επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από σχολείο. Η Αστυνομία επιτέθηκε στους αντιφασίστες με δακρυγόνα.

Νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ με την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες. Το φασιστικό παρακράτος είναι το σπουδαιότερο δεκανίκι του συστήματος, πρόθυμα πλάι στις κυβερνήσεις, για να περνάει χωρίς καμία αντίδραση όλη η αντιλαϊκή ατζέντα τους. Κυβερνητικά στελέχη και δημοσιογράφοι βγάζουν ξανά στο προσκήνιο την ανιστόρητη και εγκληματική θεωρία “των δύο άκρων”. Θέλουν να ταυτίσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του με τους φασίστες με τα ρόπαλα και τα μαχαίρια για να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως η μόνη υπεύθυνη λύση. Ήδη μερικά από τα καταδικασμένα μέλη της συμμορίας της ΧΑ αποφυλακίζονται ή μεταχειρίζονται ευνοϊκά, την ίδια ώρα που μέλη του λαϊκού κινήματος σύρονται σε στημένες δίκες.

Δεν θα περάσουν!

Έχει περάσει ένας χρόνος από τη δικαστική καταδίκη της ΧΑ και δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με την απειλή του φασισμού. Η φτώχεια και η κοινωνική ανισότητα, ο συστηματικός ρατσισμός, εθνικισμός και αντικομμουνισμός με κρατικές και κυβερνητικές πλάτες, οι σκοταδιστικές αντιλήψεις που βρήκαν χώρο μέσα στη πανδημία ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού. Οι φασίστες καλούν σε εμφύλιο των φτωχών προσφέροντας χείρα βοηθείας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δε λένε κουβέντα για την εκμετάλλευση και την καταπίεση από κεφάλαιο και κράτος.

Το κίνημα που τους έστειλε στη φυλακή θα τους τσακίσει ξανά! Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό όσα έγιναν στη Σταυρούπολη. Δεν χωράει καμιά υποτίμηση της φασιστικής απειλής! Η κυβέρνηση της ΝΔ τους ανοίγει το δρόμο με τις υστερικές επιθέσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Η ΝΔ είναι σε κρίση και ανοίγεται για στήριξη στην ακροδεξιά. Πάνω απ΄ όλα η κυβέρνηση με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα pushbacks στο Αιγαίο, τις απελάσεις και την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο ανάβει το πράσινο φως για την επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής και των παρακλαδιών της. Δεν δίνει λεφτά για την παιδεία και την υγεία αλλά τα σπαταλά για ρατσιστικά στρατόπεδα και εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση και το σύστημα δίνουν χώρο στις ακροδεξιές τραμπούκικες ομάδες να δράσουν, ελπίζοντας να δημιουργήσουν αντίβαρο στην αυξανόμενη οργή του λαού για την πολιτική τους.

Το εργατικό, το φοιτητικό, το μαθητικό κίνημα είναι ώρα να μπουν μπροστά για να τσακίσουμε την νέα απόπειρα επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής την οποία επιχειρεί συμβολικά στο ένα χρόνο άπο την καταδίκης της. Σε μια στιγμή που οι ταξικοί φραγμοί εντείνονται και τα παιδιά της εργατικής τάξης πετιούνται στον εργασιακό μεσαίωνα από τα 15 τους, ο φασισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που θέλει τον λαό αμόρφωτο και φθηνό εργατικό δυναμικό.

Δεν θα περάσουν! Απαιτούμε να μπει τέλος στην κάλυψη της δράσης των φασιστών από την ΕΛΑΣ. Απαιτούμε να σταματήσει το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων των μανάδων και των παιδιών τους, να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο χαρτιά όλοι και όλες! Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να τους στρώνει το έδαφος. Απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αποζημιώνοντας τα θύματα με απόφαση της Βουλής, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντάς τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Στον ένα χρόνο από την μέρα όπου δεκάδες χιλιάδες πλημμυρίσαμε την Λ.Αλεξάνδρας έξω άπω το Εφετείο και ακούστηκε από την έδρα η καταδικαστική απόφαση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, θα δείξουμε ξανά τη δύναμη μας! Χρειάζεται μαζική επαγρύπνηση  και κινητοποίηση για το τσάκισμα του φασισμού, της πολιτικής και του καπιταλισμού που τον γεννά. Γιατί μόνο το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχουν τη δυνατότητα να τσακίσουν μια για πάντα το τέρας του φασισμού!

Όλοι και όλες στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις!

Πέμπτη 7/10 στις 18:30 στο Εφετείο

Σάββατο 9/10 στις 15:00 στην Ομόνοια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment