PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σαπέν: Το «όχι» θα οδηγούσε σε άγνωστα εδάφη


Η απόρριψη της πρότασης των δανειστών κατά το επικείμενο δημοψήφισμα θα οδηγούσε την Ευρωζώνη σε «άγνωστα εδάφη», προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Η απόρριψη από τους Έλληνες της πρότασης των δανειστών κατά το επικείμενο δημοψήφισμα θα οδηγούσε την Ευρωζώνη σε «άγνωστα εδάφη», προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις την ύστατη στιγμή πριν από τη λήξη αργότερα σήμερα τις προθεσμίας για την αποπληρωμή από την Αθήνα της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Σαπέν υπογράμμισε πως το πραγματικό ζήτημα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Είναι μια ψήφος με συνέπειες. Αν πουν ναι, συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε … Με ένα όχι, μπαίνουμε σε άγνωστα εδάφη», δήλωσε.

Ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε πως συνεχίζει να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πάντως ότι αν η χώρα αποχωρήσει, «δεν θα είναι κάτι δραματικό» για τα υπόλοιπα κράτη – μέλη.

«Για τις άλλες χώρες στην Ευρώπη θα ήταν πρόβλημα, αλλά όχι κάτι δραματικό αν η Ελλάδα έφευγε, δεν θα επικρατούσε ξαφνικά οικονομική αναταραχή», υποστήριξε, ενώ χαρακτήρισε τις χθεσινές απώλειες στις χρηματοοικονομικές αγορές απλή διόρθωση περασμένων κερδών.

«Το θέμα θα είναι για την ίδια την Ελλάδα, για το ευρωπαϊκό σχέδιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment