PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπ. Εργασίας: Φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνουν αποδεκτά


«Φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας δεν θα γίνουν αποδεκτά» προειδοποιεί το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

«Φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας δεν θα γίνουν αποδεκτά» προειδοποιεί το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.

«Η επιβολή ‘αδειών’ στους εργαζόμενους – με η χωρίς αποδοχές – καθώς και η ‘απεργία’ επιχειρήσεων (lock out), είναι παράνομες ενέργειες», διευκρινίζει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά στην μισθοδοσία των εργαζομένων το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι δικαιολογείται επ’ ουδενί η μη εμπρόθεσμη καταβολή της, ενώ διευκρνίζει παράλληλα τα εξής:

α) για όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία

β) οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment