PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: Τεράστιο πρόβλημα και στον τουρισμό η έξοδος από ευρωζώνη (v)


Μια έξοδος από την ευρωζώνη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον τουρισμό διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Μια έξοδος από την ευρωζώνη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον τουρισμό διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, μαζί τη βουλευτή της Ά Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε επίσης ότι η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται ουσιαστικά και έξοδο από το ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για σημαντική πτώση που υπάρχει στις κρατήσεις των ξενοδοχείων φέτος, όπως η πτώση κατά 19% φέτος τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι. Όπως ανέφερε, υπολογίζεται ότι για κάθε πτώση της τάξης του 10% χάνονται και 70.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό και ότι αυτό «δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία».

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ έχει την πολιτική βούληση και το κατάλληλο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού και επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η σύσταση αυτόνομου υπουργείου, όπως και να υπάρξει ένας ειδικός σχεδιασμός για την Αθήνα.

Η κ. Κεφαλογιάννη στο χαιρετισμό που απεύθυνε, μίλησε για «εγκληματική αδιαφορία» της διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέναντι στον τουρισμό και για συνέπειες που ήδη είναι ορατές στις μειωμένες κρατήσεις σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη η επόμενη ηγεσία του τόπου να επενδύσει έμπρακτα στη δυναμική του τουρισμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως επίσης να έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη, που θα το αναπροσαρμόζει στις ανάγκες της εκάστοτε συγκυρίας.

Η βουλευτής τόνισε ότι είναι επιβεβλημένο να δοθεί έμφαση στην αποκατάσταση της εικόνας της χώρας, και της πρωτεύουσας. Είναι όπως είπε, «ζητούμενο για την εθνική μας αυτοπεποίθηση» να ανακτήσουν η Ελλάδα και η Αθήνα τη φήμη και την αξιοπιστία προορισμού που είχαν στη μετά- ολυμπιακή περίοδο, να βγουν από τον κυκεώνα της διαρκούς δυσφήμισης και να κερδίσουν το στοίχημα της ασφάλειας.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία της, ότι από κοινού με τους συλλογικούς φορείς του κλάδου οι στόχοι θα επιτευχθούν ο τουρισμός θα μπορέσει να ανακάμψει.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment