PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Με λεφτά από τη φορολογία, χρηματοδοτείτε την ακρίβεια


«Με λεφτά από τη φορολογία, χρηματοδοτείτε την ακρίβεια», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος.

Για κλασική πολιτική επιδομάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Προφανώς και θα ψηφίσουμε ότι δίνει, έστω και κάτι λίγο, στην κοινωνία», είπε ο κ. Φάμελλος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαθαρίσει ότι είναι «πασαλείμματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχουμε τελείως διαφορετική πρόταση», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την τέταρτη μεγαλύτερη μείωση των πραγματικών μισθών που υπάρχει στην Ελλάδα, μίλησε στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ. «Είναι τραγικός ο τρόπος νομοθέτησης», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Πληθωρισμός απληστίας»

«Δεν θα πείτε τίποτα για το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος;», σημείωσε ο κ. Φάμελλος και τόνισε ότι όλα αυτά υποθηκεύουν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για «πληθωρισμό απληστίας».

Κάνετε «επιλογές για λίγους» και όχι για όλη την ελληνική επιχειρηματικότητα.

«Έχετε κάνει επιστήμη το ρουσφέτι», «εμείς μιλάμε για ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, όπου «η Πολιτεία έχει να σχεδιάσει την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Στην Ευρώπη υπήρξε αλλαγή για την παρέμβαση του κράτους, είπε ο κ. Φάμελλος, κάτι που δεν έχει γίνει στην Ελλάδα και επισήμανε ότι χρειάζονται νέες συνέργειες κράτους και ιδιωτών.

«Δεν θέλουμε κομματικό κράτος με ρουσφέτια», είπε ο κ. Φάμελλος, αλλά ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας που φέρνει καλυτέρευση της ζωής για όλους.

«Θέλουμε ένα δημόσιο καλύτερα αμειβόμενο και στελεχωμένο που δεν το κάνετε», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Δεν κάνετε αξιοκρατική εξέλιξη και τοποθέτηση προϊσταμένων», επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η οικονομία πλήρωσε πολύ ακριβά τα γαλάζια παιδιά που έβαλε ο κ. Χατζηδάκης», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Εμείς προτείνουμε 10% οριζόντια αύξηση στους δημόσιους υπαλλήλους, με τήρηση του μισθολογίου που εσείς τώρα ανατρέπετε», πρόσθεσε.

Για τις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «13η σύνταξη σε όλους, επιστροφή των αναδρομικών σε όλους και επίδοση της αύξησης του 7,5% σε όλους», «θα το προχωρήσετε;», αναρωτήθηκε ο κ. Φάμελλος.

«Ο κ. Χατζηδάκης κάνει τον Άη Βασίλη στα υπερκέρδη, όχι τον Άη Βασίλη στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος. «Πάρτε από τα υπερέσοδα και δώστε στους πολίτες», πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να εξυπηρετήσει ένα διπλό επικοινωνιακό σκοπό, να φανεί ότι καλύπτει προεκλογικές δεσμεύσεις της, και να «αποδείξει» ότι κάτι κάνει, ότι ενισχύει τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων έναντι της πορείας του πληθωρισμού και της συρρίκνωσης του πραγματικού εισοδήματος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment