PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρώσος πρέσβης: Έχουν καταστραφεί εντελώς οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας


Οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας καταστρέφονται από την πολιτική της Αθήνας, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia24.

«Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πια, δεν υπάρχουν συνεργασία, επαφές, με μια λέξη, εξελίξεις, όλη η πλούσια σειρά διμερών σχέσεων που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλές δεκαετίες, κυριολεκτικά έχει ακυρωθεί σε λίγες μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα είναι από καιρό προσανατολισμένη στη Δύση. «Η πορεία αλληλεγγύης με την κοινή δυτική γραμμή έχει επιλεγεί εδώ και καιρό. Άλλωστε η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ με ιστορικό από το 1952, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης με ιστορικό. Η Ελλάδα είχε πάντα προσανατολισμό προς τον δυτικό κόσμο», συνέχισε.

Παράλληλα, ο κ. Μασλόφ υποστήριξε ότι το θέμα της κατάστασης στην Ουκρανία δεν αποτελεί πλέον πρώτο θέμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, διέκρινε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο «λογικό» υλικό με αντικειμενικές και νηφάλιες εκτιμήσεις γις τις συγκρούσεις, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τις έντυπες εκδόσεις ότι διαθέτουν «αντιρωσικό χαρακτήρα».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μασλόφ, στα ελληνικά μέσα υπάρχουν ειδήσεις που αφορούν την κατάρρευση των ρωσοελληνικών σχέσεων, «γιατί αυτό το θέμα φυσικά ανησυχεί την ελληνική κοινωνία». «Και όλη την ώρα, τίθεται σιωπηρά το ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια, γιατί πρέπει ακόμη να αποκατασταθούν», πρόσθεσε.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοια πολιτική συζήτηση, η ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση, εμμένει σταθερά στις φιλοΝΑΤΟϊκές και κοινές θέσεις με την ΕΕ στο θέμα αυτό. Ωστόσο, βλέπουμε την ανάδυση υγιών θέσεων στον πολιτικό λόγο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment