PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρώμη: Συμπλοκές αστυνομίας – διαδηλωτών με 14 τραυματίες



Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εργατών του εργοστασίου αλουμινίου της αμερικανικής Αlcoa στη Σαρδηνία, που έγινε σήμερα στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εργατών του εργοστασίου αλουμινίου της αμερικανικής Αlcoa στη Σαρδηνία, που έγινε σήμερα στη Ρώμη, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 14 άτομα.

Η Alcoa αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν 1.500 θέσεις εργασίας στη Σαρδηνία

Πάνω από 550 εργάτες της βιομηχανίας αλουμινίου του Πόρτο Βέζμε, στην Σαρδηνία, διαδηλώνουν από το πρωί, έξω από το υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης, στην ιταλική πρωτεύουσα, με αίτημα να μην κλείσει η παραγωγική τους μονάδα.

Οι εργάτες, απομάκρυναν, σπρώχνοντάς τον με έντονο τρόπο, τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κεντροαριστερού “Δημοκρατικού Κόμματος”, Στέφανο Φασίνα, όταν τους πλησίασε για να τους μιλήσει.

“Μας απογοητεύσατε”, του είπαν δεκάδες εργαζόμενοι της βιομηχανίας αλουμινίου. Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, επίσης, και το οποίο μεταδίδεται με ιδιαίτερη ανησυχία και έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήταν “η Φορνέρο στο νεκροταφείο”, μια αναφορά στην υπουργό εργασίας Έλσα Φορνέρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαρδηνία είναι η περιοχή της Ιταλίας που πλήττεται εντονότερα από την οικονομική κρίση, με δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες που κινδυνεύουν να κλείσουν, χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές για νέα απασχόληση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Leave a Comment