PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Ρομπότ στο… ίντερνετ


Τα ευρωπαϊκά ρομπότ σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους κάτι ανάλογο με το Διαδίκτυο και την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Τα ευρωπαϊκά ρομπότ σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους κάτι ανάλογο με το Διαδίκτυο και την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, καθώς μια ομάδα ευρωπαίων επιστημόνων έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, με την ονομασία RoboEarth, που θα επιτρέψει στα ρομπότ της “γηραιάς ηπείρου” να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν τις πληροφορίες και τις γνώσεις τους για τον κόσμο.

Τα RoboΕarth θα είναι ένας ψηφιακός τόπος όπου τα ρομπότ θα μπορούν να “ανεβάζουν” διάφορα δεδομένα και να ζητούν βοήθεια από άλλα ρομπότ για να εκτελέσουν μια εργασία.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα γίνουν πιο αποδοτικά, αλλά σταδιακά θα αποκτήσουν μια συνεχώς διευρυνόμενη “βιβλιοθήκη” γνώσεων αναφορικά με τα “αφεντικά” τους, ώστε να γίνουν ακόμα πιο χρήσιμα.

Πίσω από την πρωτότυπη ιδέα, σύμφωνα με το BBC, βρίσκεται ο δρ Μάρκους Βάϊμπελ του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, ο οποίος, όπως δήλωσε, θέλει να σπάσει τα στεγανά γνώσης με τα οποία έχουν εφοδιάσει οι περισσότεροι κατασκευαστές εξ αρχής τα ρομπότ τους.

Στόχος είναι στο μέλλον, μέσω του RoboΕarth, κάθε ρομπότ να ανταλλάσσει με τους “συναδέλφους” του τις γνώσεις που αποκτά για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment