PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ρέντσι: Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα


Έντονα επικριτικός έναντι της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Έντονα επικριτικός έναντι της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Μπορεί να ζητά κανείς ευελιξία σεβόμενος τους κανόνες. Το να νομίζεις, όμως, ότι είσαι ο πιο πονηρός από όλους και το να μην σέβεσαι τους κανόνες είναι κάτι το διαφορετικό. Εμείς θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι Ελληνες, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ευθύνη της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ για το αδιέξοδο σχετικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Ρέντσι απάντησε ότι θεωρεί αποτυχία το γεγονός ο ότι βασίσθηκαν όλα στη δημοσιονομική πειθαρχία και στην λιτότητα.

«Αλλά», πρόσθεσε, «το να ρίχνουμε την ευθύνη στην Γερμανία για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ένα βολικό άλλοθι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Το να ρίχνουμε πάντα την ευθύνη στους Γερμανούς δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτική στρατηγική. Μπορεί να ανεβάσει το ηθικό, αλλά όχι την οικονομία».

Κατά τον Ιταλό πρωθυπουργό, η Μέρκελ προσπάθησε πραγματικά να βρει μια λύση. Εκτίμησε μάλιστα ότι η κίνηση του δημοψηφίσματος την αιφνιδίασε, καθώς «ήταν στην πρώτη γραμμή για να υπάρξει μια συμφωνία, πηγαίνοντας και κατά της κοινής γνώμης της πατρίδας της».

Τέλος, ο κ. Ρέντσι εκτίμησε ότι αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, «η Ελλάδα οδεύει προς την εγκατάλειψη του ευρώ. Θα επιστρέψει στη δραχμή, και αυτό θα ήταν ένα δράμα, πρώτα από όλα για τους Ελληνες».

«Αλλά τώρα, πλέον, πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ελληνες: οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να σεβασθούν την βούληση της Αθήνας, χωρίς να μπερδεύονται στην υπόθεση. Θέλουν να φύγουν; Θα αποφασίσει ο λαός τους. Δημοκρατία είναι μια λέξη που εφευρέθηκε στην Αθήνα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment