PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επείγουσα επιστολή προς υπουργούς από τους πρατηριούχους


Ζητούν να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πρατήρια από την επιβολή των capital controls.

Επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Δημόσιας Τάξης απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ζητώντας να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πρατήρια από την επιβολή των capital controls.

Όπως τονίζει η ΠΟΠΕΚ στην επιστολή της «μετά την απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, δημιουργούνται πλείστα προβλήματα στον καθημερινό ανεφοδιασμό των πρατηρίων, αν και υπάρχει επάρκεια καυσίμων».

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η αγορά καυσίμων από τις Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών προϋποθέτει την καταβολή χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, τα οποία όμως είναι μπλοκαρισμένα στις κλειστές τράπεζες.

Την ίδια ώρα, σημειώνει η ΠΟΠΕΚ, η ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων από τους πρατηριούχους προς τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιριών εμπορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί από ελάχιστους πρατηριούχους που διαθέτουν κωδικούς στην υπηρεσία του web banking, ενώ οι υπόλοιποι που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, θα χρειαστεί να επισκεφτούν ένα οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα και να ζητήσουν κωδικούς για πρόσβαση στην υπηρεσία web banking, το οποίο δεν μπορεί να γίνει με κλειστές τις τράπεζες.

«Αν υποθέσουμε ότι οι πρατηριούχοι βάζουν τέλος στις πωλήσεις επί πιστώσει και τις πωλήσεις μέσω καρτών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την συγκέντρωση μετρητών για τις ανάγκες του επόμενου ανεφοδιασμού, ποιος θα διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στα πρατήρια από την συγκέντρωση χιλιάδων ευρώ εντός του χώρου του πρατηρίου και την μεταφορά αυτών στις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, από οργανωμένες εγκληματικές ενέργειες;», διερωτάται η Ομοσπονδία.

Υπογραμμίζει ακκόμη ότι μετά το κλείσιμο των τραπεζών δημιουργείται «μία ανταγωνιστική ανισότητα από τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια των καθετοποιημένων επιχειρηματικών ομίλων, έναντι των υπολοίπων, έχοντας τα ιδιολειτουργούμενα προνομιακό πλεονέκτημα ανεφοδιασμού και διάθεσης καυσίμων, απαλλαγμένα από τις συναλλακτικές προϋποθέσεις των υπολοίπων».

Η ΠΟΠΕΚ καλεί τέλος τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν το ταχύτερο με συγκεκριμένες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς πετρελαιοειδών και τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό πρατηρίων και καταναλωτών, διασφαλίζοντας την σωματική ακεραιότητα εργαζομένων αλλά και καταναλωτών για τους προαναφερόμενους λόγους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment