PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιά στη Ζήρια Αχαΐας – Εκκένωση τεσσάρων χωριών


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το The Best, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες, ενώ ήδη η Πυροσβεστική έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν, εκτός από τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.

Μάλιστα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της ΟΠΚΕ αλλά και της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, έχει στηθεί επιχείρηση για την απομάκρυνση μιας ηλικιωμένης από το σπίτι της στη θέση Άγιος Νικόλαος που είναι κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Νωρίτερα, μάλιστα, είχε δοθεί εντολή να κλείσει η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Δρεπάνου, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην κίνηση των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα και ουσιαστικά φαίνεται πως πρόκειται για αναζωπύρωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγο το ΕΚΑΒ πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή για να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment