PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πυρά της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της εθνικής οδού – Η απάντηση Ταραντίλη


Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση για έλλειψη προετοιμασίας και σχεδίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τη «Μήδεια», με αφορμή το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της εθνικής οδού.

H κυβέρνηση έδρασε προληπτικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει για κάποιες ώρες την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά» και απαντώντας στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητά μας και γι’ αυτό πάρθηκε η απόφαση να κλείσει για κάποιες ώρες η εθνική οδός».

Πρόσθεσε, δε, ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός εργάζεται για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Επιτελική ανικανότητα

Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι μετά από μέρες κυβερνητικών συσκέψεων η κυβέρνηση κατάφερε να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα και «να κόψει την Ελλάδα στα δύο «με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

»Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας.

»Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της».

Ξανά χωρίς σχέδιο και απροετοίμαστη

Χωρίς σχέδιο, ξανά απροετοίμαστη η κυβέρνηση σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να κλείσει την κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας, την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αιτιολογία την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν πληροφορηθεί τίποτα σχετικό.

»Η έλευση της κακοκαιρίας ήταν, ωστόσο, γνωστή από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και οι αρμόδιοι υπουργοί, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, μας διαβεβαίωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την «Μήδεια». Στα σχέδιά τους, όμως, δεν περιλαμβανόταν το κλείσιμο της εθνικής οδού.

»Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;

»Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμη από τους πολίτεs που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, εξ αιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε «έτσι χωρίς πρόγραμμα».

Κρατικός μηχανισμός για τα συμφέροντα των λίγων

«Έχει γίνει καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται “ακραία”, για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται “ακραία”, μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες.

»Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, για λίγα εκατοστά χιόνι, κλείνει ακόμη και τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες που -αν και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός- δεν έχει εξασφαλιστεί στοιχειωδώς από το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες, που τους εκμεταλλεύονται, ότι αυτοί θα καθαρίζονται και θα παραμένουν ανοιχτοί.

»Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα του σημερινού κρατικού μηχανισμού, που λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment