PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πυρά Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για το PKK


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι στηρίζουν τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι, σύμφωνα με την Άγκυρα, εκτέλεσαν 13 απαχθέντες Τούρκους στο βόρειο Ιράκ, προσθέτοντας ότι μια αμερικανική δήλωση καταδίκης ήταν «αστεία».

Τούρκοι στρατιώτες που διεξάγουν επιχείρηση εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ εντόπισαν τα πτώματα 13 Τούρκων που είχαν απαχθεί και οι οποίοι εκτελέστηκαν σε μια σπηλιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η ταυτότητα των 13 Τούρκων πολιτών δεν έχει γίνει γνωστή και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επεσήμανε ότι η απαγωγή τους δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα για λόγους ασφαλείας.

Η Τουρκία εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του PKK στη βόρεια επαρχία Γκάρα του Ιράκ στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της και να εντοπίσει τους πολίτες της που είχαν απαχθεί, εξήγησε ο Τούρκος υπουργός σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε σήμερα.

«Στη διάρκεια έρευνας σε σπηλιά που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι Τούρκοι στρατιώτες, εντοπίστηκαν τα πτώματα των 13 πολιτών μας που είχαν απαχθεί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 12 από τους αθώους και άοπλους πολίτες μας δέχθηκαν έναν πυροβολισμό στο κεφάλι και έπεσαν μάρτυρες, ενώ ένας άλλος δέχθηκε πυροβολισμό στον ώμο και έπεσε μάρτυρας», σημείωσε ο Ακάρ.

«Με βάση τις αρχικές πληροφορίες που μας έδωσαν δύο τρομοκράτες που συνελήφθησαν ζωντανοί, οι πολίτες μας έπεσαν μάρτυρες στην αρχή της επιχείρησης από τον τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για τη σπηλιά», πρόσθεσε ο Ακάρ από το επιχειρησιακό κέντρο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ το οποίο επισκεπτόταν μαζί με αξιωματούχους του στρατού.

Ο Ερντογάν είπε στους υποστηρικτές του κόμματος AK του ότι η δήλωση των ΗΠΑ έδειξε ότι υποστήριζε το PKK και την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment