PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, θα κλείσει στις 7 το απόγευμα


Άνοιξε στις 13:00 η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας και θα μείνει ανοιχτή έως τις 7 το απόγευμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας.

Από τις 7 σήμερα το απόγευμα έως τις 7 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας θα ξανακλείσει επειδή προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί.

Από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

«Μην κάνετε περιττές μετακινήσεις» ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας, σημείωσε πως το κλείσιμο της Εθνικής κρίθηκε απαραίτητο για να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

«Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες»

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Τo πρώτο κύμα της κακοκαιρίας πέρασε στην Βόρεια Ελλάδα, στην Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία και πάει προς Θεσσαλία. Είναι καθαρό πλέον με βάση τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ότι το κύμα έρχεται προς την Αττική και νοτιότερα.

» Θέλω να σας πω ότι ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα. Αντιμετώπισε όλα τα προβλήματα που εκδηλώθηκαν πολλές φορές με ακραίο τρόπο στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ήπειρο. Αλλά αυτή τη στιγμή -χωρίς κανένα πρόβλημα πια η Βόρεια Ελλάδα- αρχίζει η αντιμετώπιση του προβλήματος στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα.

» Ήδη, μαζί με τον κ. Χαρδαλιά αποφασίσαμε τη διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών από τώρα. Θα την επανεκτιμήσουμε μέχρι αύριο στις 11, 12 το μεσημέρι, να δούμε πως πάει. Ο στόχος μας είναι να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και να παραμείνουν ανοικτοί.

» Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικο-Βοιωτίας, ότι θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, η συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών είναι δεδομένη, η επαγρύπνηση μας επίσης, εδώ στην Πολιτική Προστασία, από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο.

» Και είμαι βέβαιος ότι με τη συμμετοχή των πολιτών, τους οποίους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς σοβαρό λόγο, ενώ όσοι πρέπει να κυκλοφορήσουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να προσέξουν γιατί θα έχει πολύ παγετό και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει λοιπόν κι αυτό. Εμείς είμαστε εδώ μέρα και νύχτα, όλοι μας από τους Υπουργούς που βλέπετε, μέχρι τις αρμόδιες υπηρεσίες και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα για μία ακόμα φορά θα είναι θετικό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment