PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ψηφίζουν για τον γάμο ομοφυλοφίλων στην Σλοβενία


Οι Σλοβένοι ψηφίζουν την Κυριακή σε δημοψήφισμα τον νέο, πιο φιλελεύθερο Οικογενειακό Κώδικα της χώρας, που έχει ήδη απορριφθεί από την Καθολική Εκκλησία και από μεγάλη μερίδα των συντηρητικών.

Οι Σλοβένοι ψηφίζουν την Κυριακή σε δημοψήφισμα τον νέο, πιο φιλελεύθερο Οικογενειακό Κώδικα της χώρας, που έχει ήδη απορριφθεί από την Καθολική Εκκλησία και από μεγάλη μερίδα των συντηρητικών, επειδή δίνει περισσότερα δικαιώματα στα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων, ιδίως όσον αφορά στην υιοθεσία παιδιών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 1,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το βράδυ.

Ο νέος νόμος, βασικός στόχος του οποίου είναι να ενισχυθεί η προστασία των παιδιών, διευρύνει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, αναγνωρίζοντάς τους το ίδιο νομικό καθεστώς με τα παντρεμένα ζευγάρια σε θέματα φορολόγησης ή κληρονομιάς. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στον έναν από τους συντρόφους να υιοθετήσει το παιδί του άλλου.

Η Εκκλησία και τα συντηρητικά κόμματα διαφωνούν με την πρόταση αυτή, αλλά και με τον νέο ορισμό της οικογένειας ως «μιας ομάδας που αποτελείται από τουλάχιστον ένα παιδί με ένα ή δύο γονείς ή με άλλους ενήλικες που προσφέρουν τη βοήθειά τους» στην οικογενειακή εστία.

Υποστηρίζουν ότι τα παιδιά δεν αναπτύσσονται σωστά έξω από την παραδοσιακή οικογένεια, που αποτελείται από τον πατέρα και τη μητέρα, και θίγονται από την εξομοίωση του γάμου με τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί, όμως το αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί από τη συμμετοχή, αφού οι συντηρητικοί, κατά παράδοση, κινητοποιούν πιο εύκολα το εκλογικό τους σώμα.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο αυτό τον Ιούνιο του 2011, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί. Συντηρητικές οργανώσεις, με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας, συγκέντρωσαν τις 40.000 υπογραφές που απαιτούνται για να προκηρυχθεί δημοψήφισμα για την εφαρμογή ενός νόμου.

Στην περίπτωση που ο νόμος απορριφθεί, δεν θα μπορεί να συζητηθεί εκ νέου στο Κοινοβούλιο πριν περάσουν δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment