PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ψήφισμα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου σε συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη στις 17/3/2022, κατέληξε σε ψήφισμα για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά πλειοψηφία κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα:

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει μια ευρωπαϊκή χώρα στο ζόφο του πολέμου, στο αίμα και στην καταστροφή, και επαναφέρει την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.

Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, προφανώς και της Ουκρανίας,  αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την Ελλάδα που διαχρονικά καταδικάζει κάθε παραβίαση των βασικών αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους δικαιολογία για την επίθεση σε μια ανεξάρτητη χώρα.

Υπογραμμίζουμε  ότι η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά. Οι ηγεσίες ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν ευθύνες για την κλιμάκωση της κατάστασης με τα λάθη αλλά και τις στρατηγικές επιλογές τους. Η ανοχή, η παθητικότητα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ηγεσιών απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και η συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, μαρτυρούν το υποκριτικό τους ενδιαφέρον. 

Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής και ενεργειακών πόρων, οι κάθε είδους εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά σχέδια των ισχυρών απειλούν ξανά τον κόσμο με καταστροφή.

Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο εκτός από καταστροφή για τους δύο λαούς, αλλά και για όλη την Ευρώπη, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στο όποιο κεκτημένο των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της πολυφωνίας και του Πολιτισμού, όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες, με την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος αποκλεισμών και διώξεων ακόμη και στην Τέχνη.

Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να προβεί στον άμεσο τερματισμό του πολέμου που έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή των αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας που ζει στην Ουκρανία.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να απέχει από κάθε πολεμική εμπλοκή.

Τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού είναι με το στρατόπεδο της
Ειρήνης, των γεφυρών συνεννόησης, στη βάση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Κάθε ώρα που περνάει επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση, διογκώνονται οι προσφυγικές ροές.

Ο αριθμός των προσφύγων σύμφωνα  με καταγραφή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει ήδη ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια.

Οφείλουμε να προετοιμαστούμε  για τη φιλοξενία προσφύγων που θα καταφύγουν στη χώρα μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τα θύματα του βάρβαρου αυτού πολέμου. 

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα τη βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment