PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Προϋπολογισμό φτώχειας για το λαό αποφάσισε η δημοτική πλειοψηφία


Επιστολή από την Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Η κυβέρνηση του “μαύρου μετώπου” ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγεί τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Με πρόσχημα το χρέος και τα ελλείμματα καταργούν εργασιακά δικαιώματα, ακυρώνουν λαϊκές κατακτήσεις, κόβουν μισθούς και συντάξεις, βάζουν αβάσταχτους φόρους και ανελέητα χαράτσια… ληστεύουν το λαό.

Με ιδεολογήματα προσπαθούν να πειθαναγκάσουν το λαό να δεχτεί σαν αναγκαία την καταλήστευσή του.

Μην τους ακούτε! Σας λένε ψέματα!

Το χρέος και τα ελλείμματα δεν οφείλονται σε …κακή διαχείριση αλλά είναι συμπτώματα του καπιταλισμού και της οικονομικής του κρίσης. Άλλωστε δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά μαστίζουν όλον τον καπιταλιστικό κόσμο! Τα υπαρκτά φαινόμενα της σήψης και της διαφθοράς είναι επίσης σύμφυτα με το σύστημα!

Οι θυσίες που επιβάλλουν ένα μόνο σκοπό έχουν! Να φορτώσουν την κρίση τους στο λαό και να περισώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου! Ό,τι με βία αφαιρούν σήμερα από το λαό, το μεταφέρουν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών, στα ταμεία των δανειστών, στα σεντούκια της πλουτοκρατίας!

Ανεργία για το λαό, κέρδη για την πλουτοκρατία!

Πετάνε στην ανεργία το λαό! Κυνικά ομολογούν ότι στόχος τους είναι …ένας εργαζόμενος από κάθε οικογένεια και μάλιστα κακοπληρωμένος! Τώρα προωθούν δουλεμπορικά προγράμματα για ανέργους (συνεργασία Δήμου Περιστερίου-“ΜΚΟ”) για προμήθεια στο Δήμο 5μηνων εργαζόμενων με άθλιο επίπεδο αμοιβών και δικαιωμάτων.

Ανατρέπουν εργατικές-λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, για να εξασφαλίσουν προϋποθέσεις επανεπένδυσης των τεράστιων κερδών τους με όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας για το κεφάλαιο!

Χρησιμοποιούν σαν μοχλό το χρέος και τα ελλείμματα, για να εκχωρήσουν στο κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία, τον φυσικό και τον ορυκτό πλούτο, τον πλούτο που δικαιωματικά ανήκει στο λαό!

Αντισταθείτε! Αλλάξτε το σύστημα, όχι το διαχειριστή!

Η πλουτοκρατία προκειμένου να περισώσει τα συμφέροντά της, προχωρά σε αναδιάταξη του πολιτικού της προσωπικού. Συγκρότησε την κυβέρνηση του “μαύρου μετώπου”. Σχεδιάζει παρεμβάσεις στο “πολιτικό σκηνικό”, αξιοποιώντας κάθε “πρόθυμη” πολιτική δύναμη, συντηρητική, σοσιαλδημοκρατική, αριστερή.

Δεν έχει σημασία ποιο χέρι κρατάει το βούρδουλα που στρέφεται ενάντια στο λαό αλλά ο ίδιος ο βούρδουλας!

Στόχο έχουν να σας κρύψουν ότι το οικοδόμημα είναι σαθρό και επικίνδυνο για εσάς! Εσείς όμως ξέρετε: το οικοδόμημα πρέπει να αλλάξετε και όχι απλά το διαχειριστή.

Στην αντιλαϊκή κομπανία και ο Δήμος Περιστερίου!

Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική έρχεται να υλοποιήσει η διοίκηση Παχατουρίδη με τον προϋπολογισμό του 2012.

Βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού, που δείχνουν τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα:
Είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά 21.000.000 ευρώ (89 εκ. έναντι 110 εκ. το 2011)
Το 80% των εσόδων προβλέπεται να εισπραχθούν από το λαό του Περιστερίου.
Περικόπτονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς το Δήμο κατά 4.000.000 ευρώ περίπου.
Αυξάνονται φόροι, πρόστιμα και χαράτσια (ηλεκτροδοτούμενοι χώροι 1.500.000 ευρώ από 1.072.027 πέρυσι).

Τα δημοτικά τέλη μετά τις μεγάλες αυξήσεις των προηγούμενων ετών (40% στην 8ετία) παραμένουν υψηλά και απομυζούν όλο και μεγαλύτερο μέρος του συρρικνωμένου εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας.

Οι δαπάνες μισθοδοσίας είναι μειωμένες κατά 20% περίπου. Ένας στους τρεις εργαζόμενους στο Δήμο απασχολείται με ελαστική εργασιακή σχέση.
Προβλέπεται νέος δανεισμός 15.000.000 ευρώ που θα αυξήσει τα ήδη μεγάλα τοκοχρεολύσια που πληρώνει ο λαός.

Περικόπτονται οι επιχορηγήσεις προς τους Β/Ν σταθμούς, ΚΑΠΗ, κοινωνική πολιτική, αθλητισμό, πολιτισμό κατά 35% περίπου (από 7.529.000 το 2011 σε 5.000.000 ευρώ το 2012).

Βαθαίνει η ανταποδοτικότητα και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών!

Το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ πλέον για βρεφονηπιακούς σταθμούς και συντήρηση σχολείων! Το κόστος μεταφέρεται στους χρήστες με τροφεία και άλλα χαράτσια, όπως ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Την πολιτική της ανταποδοτικής λειτουργίας, που προωθεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, υιοθετεί και εφαρμόζει απαρέγκλιτα η Διοίκηση Παχατουρίδη.

Σε μια εποχή που ο εργαζόμενος λαός υποφέρει από δραματικές περικοπές και μειώσεις στο εισόδημά του καλείται να πληρώσει όλο και πιο ακριβά τις υπηρεσίες του Δήμου!

Συρρικνώνει υπηρεσίες προς τους δημότες

Η Διοίκηση Παχατουρίδη εγκαταλείπει τις υποδομές της πόλης, αφού δεν διεκδικεί κρατική χρηματοδότηση για έργα υποδομής.

Καμιά πρόβλεψη δεν κάνει για διανοίξεις οδικών αξόνων (Αγ. Ιεροθέου, Αγ. Βασιλείου κλπ) ούτε για αντιπλημμυρικά έργα. Ανύπαρκτος ο προσεισμικός έλεγχος και η αντισεισμική προστασία σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, χώρων εργασίας του Δήμου και χώρων μαζικής συνάθροισης. Προκλητική εγκατάλειψη της πολιτιστικής υποδομής. Οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο στο έλεος των καταπατητών. Οι λαϊκές ανάγκες βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου.

Το μοναδικό έργο που προβλέπει για την ανάπλαση στην περιοχή «Χωράφα», μέσω ΕΣΠΑ, δείχνει πόσο μακριά από τις λαϊκές ανάγκες βρίσκονται τέτοια προγράμματα. Τη στιγμή που ο περιστεριώτικος λαός στενάζει κάτω από τα βάρη της κυβερνητικής πολιτικής, που «γδέρνεται» από περικοπές φόρους και χαράτσια, που οι Β/Ν σταθμοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαγητό και τα σχολεία χωρίς θέρμανση, η Διοίκηση Παχατουρίδη σχεδιάζει να δώσει σημαντικά ποσά (6.000.000 ευρώ) σε έργα βιτρίνας και όχι για τις ανάγκες των παιδιών και την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, όπως προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Διοίκηση Παχατουρίδη έκλεισε ήδη τους τρεις (3) από τους 19 βρεφονηπιακούς σταθμούς και προετοιμάζει την κατάργηση σχολικών μονάδων.
Τέτοια αποφασίζει η Διοίκηση Παχατουρίδη με την ουσιαστική συμφωνία των παρατάξεων Κελάφα και Λαλένη.

Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και οι λοιποί “πρόθυμοι”, υπηρετούν μόνο τα αφεντικά τους, δηλαδή την πλουτοκρατία!

Μην παγιδεύεστε από τον ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων ποιος θα κερδίσει περισσότερο και ποιος θα χάσει λιγότερο από την κρίση. Το σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί θέλουν χαμένους εσάς!

Μη δέχεστε να πληρώνετε τις έκτακτες εισφορές και το χαράτσι της ΔΕΗ (δηλαδή νοίκι στο σπίτι σας!)

Μην τους επιτρέπετε να σας τρομοκρατούν με το χρέος και τα ελλείμματα! Δεν χρωστάτε τίποτε! Αυτοί τα δημιούργησαν, αυτοί κέρδισαν από αυτά. Αυτοί να πληρώσουν!

Να φτωχύνει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός!

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν κοινά συμφέροντα με την πλουτοκρατία. Για μας υπάρχει άλλος δρόμος! Είναι ο δρόμος της ρήξης με την πολιτική τους και την ανατροπή της εξουσίας τους!

Το σύνθημα δίνει το στόχο: “Εργάτη, μπορείς χωρίς αφεντικά”! Το οργανωμένο ταξικό κίνημα ανοίγει το δρόμο. Το ταξικό μέτωπο δυναμώνει. Οι χαλυβουργοί δείχνουν το δρόμο. Οι εργάτες του “Λουκίσα”, του “Μυλωνά”, οι εργαζόμενοι του “ΑΛΤΕΡ” προχωρούν! Άλλοι ακολουθούν! Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες. Ενισχύστε τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ).

Η Ελλάδα έχει φυσικό και ορυκτό πλούτο. Έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και αξιόλογο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Έχει επομένως σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες. Η αξιοποίησή τους μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο για το λαό. Με κεντρικό σχεδιασμό με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Δηλαδή δουλειά για όλους, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες (παιδεία, υγεία, παιδική μέριμνα, αθλητισμός, πολιτισμός), ελεύθερο χρόνο! Όλα αυτά ακυρώνονται από την ίδια την εξουσία της αστικής τάξης και την ένταξη στην ΕΕ, που υπηρετεί τις ανάγκες των μονοπωλίων και όχι του λαού.

Εργαζόμενες -οι, άνεργες -οι, αυτοαπασχολούμενες -οι, νέες -οι, γυναίκες, συνταξιούχες -οι

Καμιά αυταπάτη! Οι θυσίες που σας επιβάλλουν σημαίνουν ξεζούμισμα για σας-κέρδη για το κεφάλαιο! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι οι θυσίες του αγώνα τη δική σας υπόθεση, για την εξουσία της τάξης σας!

Αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, μονομερής διαγραφή του χρέους! Οικοδόμηση δηλαδή λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας!

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜ
ΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment