PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προβάδισμα 4,4 μονάδων για ΝΔ σε δημοσκόπηση


Προβάδισμα 4,4 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Kαπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Αρνητικά κρίνει η μεγάλη πλειονότητα την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε κρίσιμα θέματα.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, 27%), η ΝΔ το 21,4% (με αναγωγή, 31,4%), το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ποσοστό 6% (με αναγωγή 8,7%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4% (με αναγωγή, στο 8%), το ΚΚΕ με 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%), η Ένωση Κεντρώων με 2,6% (με αναγωγή, 3,8%), οι ΑΝΕΛ το 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και το Ποτάμι με1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

Επτά στους δέκα συμμετέχοντες κρίνουν αρνητικά τη διαπραγμάτευση. Περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 θέλουν, ωστόσο, η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα ενώ το 26% εκτιμά πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, ακόμη και αν πιεστεί η οικονομία.

Όσον αφορά στα μέτρα, το 46,3% δηλώνει πως εάν είναι σκληρά η κυβέρνηση θα πρέπει να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ποσοστό 34,3% ι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment