PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προβάδισμα 3,5 μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ


Δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που θα δημοσιεύσει το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 4,9 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) έναντι της Ν.Δ. δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που θα δημοσιεύσει το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% και η Ν.Δ. 20,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. «Άλλο κόμμα» 4%. «Λευκό ή άκυρο» 5,6%. Αποχή 6,3%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 13,3% του δείγματος, ενώ ένα 2,1% δεν απάντησε.

Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 33,1% και ΝΔ 28,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,3%. «Άλλο κόμμα» 5,6%.

Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ένα 35% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και ένα 19% τον Αλέξη Τσίπρα. Από 2% συγκεντρώνουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Άλλος 3%, Κανένας 35%, ενώ ένα 4% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 55% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment