PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρωτοφανής ζέστη στη Μόσχα


Καλοκαιρινή ζέστη επικρατεί στην Μόσχα με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινή ζέστη επικρατεί στην Μόσχα με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 29 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ για το μήνα Απρίλιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία για τον καιρό, πριν από 130 χρόνια, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Στις 16:00, η θερμοκρασία έφθασε τους 28,6 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ για το μήνα Απρίλιο”, δήλωσε στο Ιντερφάξ εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

“Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας για το μήνα Απρίλιο, είχε καταγραφεί στις 24 Απριλίου του 1954, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει 28 βαθμούς Κελσίου”, τόνισε.

Το Σάββατο, η θερμοκρασία ήταν 26,3 βαθμοί.

Ο Απρίλιος του 2012 αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Μόσχας, ένας από τους πιο ζεστούς στην ιστορία της ρωσικής πρωτεύουσας, από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία για τον καιρό.

Η γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας επιτάχυνε την άνθιση πολλών ειδών δέντρων, γεγονός που προκάλεσε μια “εισβολή γύρης” τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το φυσικό αυτό φαινόμενο προκάλεσε το πράσινο σύννεφο που έκανε την εμφάνισή του την Πέμπτη στον ουρανό της Μόσχας, προκαλώντας ερεθισμούς στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Ωστόσο, σε πολλά blogs κάποιοι έκαναν λόγο βιομηχανικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment