• Πέμπτη, 15 Απρίλιος, 2021

Από το μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ θα περάσουν και οι δικηγόροι

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος29/ 2012

Την πόρτα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα περάσουν εκατοντάδες δικηγόροι, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Την πόρτα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα περάσουν εκατοντάδες δικηγόροι, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τη στιγμή που δηλώνουν στην εφορία χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα.

Οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» αλλά και με άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο χρήμα».

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι στην «ελίτ» των φορολογουμένων, αφού με το νέο Μνημόνιο έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια 1.300 ελέγχων έως το τέλος του έτους σε φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι έλεγχοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πρώτοι στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτών βρίσκονται οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι σε όλη τη χώρα, με κριτήριο την αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Αμέσως μετά ακολουθούν μηχανικοί και λογιστές.