PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προσφυγή Ομπάμα στον ΠΟΕ κατά της Κίνας



Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά της Κίνας θα προσφύγει εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά της Κίνας θα προσφύγει εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Πεκίνο για αθέμιτη υποστήριξη των εξαγωγών των αυτοκινήτων της.

Ειδικότερα, ο αμερικανός πρόεδρος κατά την προεκλογική του περιοδεία στο Οχάιο αναμένεται να ανακοινώσει ότι κινεί δικαστική διαδικασία κατά της Κίνας στον ΠΟΕ κατηγορώντας το Πεκίνο για παράνομες επιδοτήσεις στον τομέα των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών τους.

Ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι το Πεκίνο παραβιάζει την εμπορική νομοθεσία επιβάλλοντας τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε δασμούς στις αμερικανικές εξαγωγές αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι το Οχάιο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι μια πολιτεία που παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Η ανακοίνωση μάλιστα του αμερικανού προέδρου έχει στόχο να αντικρούσει τις κατηγορίες του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος επικρίνει συχνά τον αμερικανό πρόεδρο για «δειλία» απέναντι στο Πεκίνο.

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε κινήσει στις αρχές Ιουλίου δικαστική διαδικασία κατά των «άδικων», όπως τα είχε χαρακτηρίσει, τελωνειακών δικαιωμάτων που εφαρμόζει η Κίνα στις αμερικανικές εξαγωγές αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment