PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες της Κοζάνης


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι τέσσερις συλληφθέντες για τη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι τέσσερις συλληφθέντες για τη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του ανακριτή Κοζάνης, τηρώντας το δικαίωμα της σιωπής, ενώ φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη Δικαιοσύνη, θεσμό τον οποίο, όπως είπαν, δεν αναγνωρίζουν.

Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας κατά την μεταγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστικό μέγαρο της Κοζάνης αλλά και κατά την παραμονή τους σ’ αυτό. Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, έπειτα από σχετικό κάλεσμα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Μετά το πέρας της απολογίας, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης σε κεντρικούς δρόμους της δυτικομακεδονικής πόλης, υπό τα διακριτικά βλέμματα δεκάδων αστυνομικών.

Στο μεταξύ, κοινή επιστολή συνέταξαν οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί και θεωρούν τη ληστεία τράπεζας «συνειδητή επιλογή αντίστασης», που δεν έχει στόχο τον προσωπικό πλουτισμό, αλλά εντάσσεται στην συνολική «επαναστατική» τους «δράση».

Σχετικά με τις καταγγελίες περί κακοποίησής τους από αστυνομικούς, τονίζουν ότι δεν θέλουν να αποτελούν «σημείο θυματοποίησής» τους. «Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη», σημειώνουν.

Σε υστερόγραφό τους αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment