PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

«Πράσινη» η Οδός Φυλής


Παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στην Οδό Φυλής, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ανάπλασης της Αθήνας.

Παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στην Οδό Φυλής, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ανάπλασης της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει περιλαμβάνοντας μια περιοχή του κέντρου της Αθήνας έκτασης 2.500 στρεμμάτων και με κατοίκους 80-100.000 άτομα.

Η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα στους οδικούς άξονες Πατησίων και Μάρνης στα ανατολικά, Καρόλου στα νότια, Δηλιγιάννη, Λιοσίων, Ιωνίας και Αχαρνών στα δυτικά, Βικέλα-Καυταντζόγλου στα βόρεια.

Η οδός Φυλής θα αποτελέσει βασική περιοχή παρεμβάσεων μαζί με την Αντιοχείας και την Καλύμνου.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

*Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, φυτεύσεις και συνεπώς μείωση πλάτους δρόμου από 8 έως και 12 μέτρα.

* Δημιουργία ειδικής λωρίδας για ποδήλατα σε όλη την οδό Φυλής.

* Μικρές πεζοδρομήσεις στα δύο άκρα του δρόμου στα τμήματα μεταξύ Μακεδονίας-Ηπείρου και Ολυμπίας-Κύπρου.

* Αντιδρόμηση μεταξύ Ηπείρου και Αγίου Μελετίου

* Επέκταση του τραμ από Σύνταγμα ως Άνω Πατήσια, με γραμμή μήκους 5,7 χλμ. και 12 στάσεις, που θα κινηθεί στον άξονα Πανεπιστημίου-Πατησίων.

* Δημοπράτηση των έργων για την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και ανάδειξή της σε συνδυασμό με την πεζοδρόμηση της οδού Αγορακρίτου.

* Ανάπλαση των δημοσίων κτιρίων γύρω από τον σταθμό Λαρίσης. Στον παρακείμενο σταθμό Πελοποννήσου και σε έκταση 110 στρεμμάτων προβλέπεται να δημιουργηθεί νέος επιβατικός σταθμός Αθηνών. Το νέο συγκρότημα θα έχει επιφάνεια 20.000 τετραγωνικά από τα οποία 4.500 θα διατεθούν για εμπορικές δραστηριότητες, γραφεία και χώρους εστίασης. Διατήρηση των παλαιών κτιρίων του 1880 και του 1910.

* Η πεζοδρόμηση των οδών Ξούθου, Γερανίου, Αναξαγόρα, Φαβιέρου, Μαιζώνος, Αβέρωφ, Πολυτεχνείου, Καποδιστρίου, Καματερού, Στουρνάρη, Κουμουνδούρου, Νικηφόρου και Σατωβριάνδου.

Όσον αφορά το έντονο για την περιοχή ζήτημα στάθμευσης πρόκειται να εφαρμοστεί σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με ειδικές για τους κατοίκους ζώνες και υπόγεια πάρκινγκ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment