PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Σε αυτή τη συμφορά ο γαλλικός λαός δεν είναι μόνος


Τη συμπαράστασή του στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τονίζοντας ότι αυτή η νέα τραγωδία στη Νίκαια την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας έχει τεράστια ηθική και ουσιαστική σημασία για τους Έλληνες.

«Σε αυτή τη συμφορά ο γαλλικός λαός δεν είναι μόνος» ανέφερε και τόνισε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού «γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι η βασική αρχή που πρέπει να εμπνέει την Ευρώπη, την κοινή μας οικογένεια, αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η αλληλεγγύη».

Σημείωσε ότι «χωρίς την αλληλεγγύη, όχι μόνο σε τέτοιες συμφορές αλλά και σ’ όλα τα ζητήματα της κρίσης, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά. Τώρα όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι η βασική αξία της Ευρώπης. Βασική αξία με βάση την οποία μπορεί να υπερασπισθεί τον Άνθρωπο, που είναι στο επίκεντρό της και να εμπνεύσει τους λαούς της ώστε να προχωρήσουν όλοι μαζί. Μόνον έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη ν΄ αποδείξει επίσης τί είναι εκείνο που μπορεί να κάνει για όλο τον κόσμο, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment