PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Ιστορική ευκαιρία και ευθύνη ο νέος εκλογικός νόμος


«Ιστορική ευκαιρία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον νέο εκλογικό νόμο.

«Εμείς καταθέσαμε ένα σχέδιο νόμου. Από εκεί και πέρα απευθυνόμαστε στις προοδευτικές δυνάμεις και τους λέμε ότι είναι ιστορική η ευκαιρία, αλλά και η ευθύνη. Αν νομίζουν ότι εκδικούνται τον ΣΥΡΙΖΑ μ’ αυτή τους την επιλογή, φοβούμαι ότι και ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους κρίνει πάρα πολύ αυστηρά, αλλά και οι επιπτώσεις στους χώρους αυτούς θα είναι δραματικές» είπε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ θύμισε ότι «και η Αριστερά το ’90 έπεσε σε αυτό το λάθος τότε και δεν ψήφισε την απλή αναλογική και είμαι βέβαιος ότι το μετάνιωσε».

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε «εκτρωματικό» το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο, όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καν το κουράγιο να κάνει μία κάποια διόρθωση» και πρόσθεσε: «Εμείς τους δίνουμε μία μεγάλη ευκαιρία να μπορέσουν να αναλογιστούν τη στιγμή, να υπερβούμε όλοι τα λάθη που ενδεχομένως υπήρχαν, τα παράπονα και τις πικρίες».

Παραδέχθηκε πως «έγιναν λάθη ένθεν κι ένθεν», τα οποία, όπως τόνισε, θα πρέπει να ξεπεραστούν «για το καλό της Δημοκρατίας» και να δημιουργηθούν «προϋποθέσεις για ευρύτερες συμμαχίες που βαθαίνουν τη Δημοκρατία, αυξάνουν τον έλεγχο, που τον έχουμε ανάγκη στο πολιτικό σύστημα, δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων ανθρώπων στη διαχείριση της εξουσίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment