PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Η Ουκρανία ίσως πάψει να είναι κράτος


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει την κρατική της υπόσταση.

«Η τρέχουσα ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ρωσίας, σε μια συνάντηση στη Μόσχα το Σάββατο, σύμφωνα με τους New York Times.

«Εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη», προσέθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επιπλέον ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και πως ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του, στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

«Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε συγκεκριμένα.

Δήλωσε ακόμα ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου και υπερασπίστηκε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Μόσχα πρέπει να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στα ανατολικά της Ουκρανίας, καθώς και τα δικά της συμφέροντα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα έκανε τις χώρες που θα την επέβαλαν, «συμπολεμιστές», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment