PeristeriNews.gr
Οικονομία

Που κυμαίνονται τα ενοίκια στο Περιστέρι – Προβληματίζουν οι συνεχείς αυξήσεις


Ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των πολιτών είναι οι συνεχείς αυξήσεις στα ενοίκια και στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Έτσι και στο Περιστέρι οι τιμές όσο πάνε και ανεβαίνουν.

Για όσους σκέφτονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους με τη δημιουργία οικογένειας ή για ανθρώπους που ζουν μόνοι τα ενοίκια φτάνουν σε επίπεδα που ξεπερνάνε ακόμα και το βασικό μισθό σε πλήθος περιπτώσεων.

Σε γενικές γραμμές η αύξηση των ζητούμενων τιμών ενοικίασης από το 2018 έως και το 2022 κυμάνθηκε από 37,2% έως 42,1% αν πρόκειται για οικογενειακή κατοικία, ενώ τη φετινή χρονιά αναμένονται νέες αυξήσεις μεσοσταθμικά της τάξεως του 6%-10%.

Τι αυξήσεις έχουν επέλθει σε Περιστέρι και Πετρούπολη

Στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, Περιστέρι και Πετρούπολη, το μέσο κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ άνω του 1ου ορόφου, κατασκευής μετά το 2000, κυμαίνεται στα 770€/μήνα (730€/μήνα το 2022) και 800€/μήνα (750€/μήνα το 2022) αντίστοιχα.

Για το Περιστέρι η αύξηση των ενοικίων ξεπερνά το 5% σε σχέση με πέρυσι και κάνει τους υποψήφιους ενοικιαστές να το σκέφτονται πολύ ώστε να νοικιάσουν κάποιο χώρο.

Τα πλεονεκτήματα της πόλης όπως το Μετρό έχουν οδηγήσει τους ιδιοκτήτες να υπερεκτιμούν τα ακίνητα κάτι βέβαια που συμβαίνει σε όλο το πλήθος της χώρας.

Απλησίαστα τα μικρότερα σπίτια στο Περιστέρι

Για μικρά σπίτια 50-70 τετραγωνικά οι τιμές είναι άνω των 400 ευρώ το μήνα και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τα 800€/μήνα.

Συνήθως τα μικρότερα σπίτια έχουν υψηλές αυξήσεις ενοικίων και δεν είναι εύκολο να βρεθούν αφού τα νοικιάζουν φοιτητές που χωρίζουν τα έξοδα στη μέση.

Ο μηνιαίος προϋπολογισμός για κάθε συμπολίτη μας έχει γίνει ανυπόφορος και η επόμενη μέρα φαντάζει αρκετά δύσκολη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment