Διεθνή

ΠΟΥ: Η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της

Η πανδημία του κορωνοϊού, απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της, ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους

«Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα. Έκτοτε έχουν προσβληθεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 500.000 πέθαναν», είπε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

«Θέλουμε όλοι μας να τελειώσει αυτό. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι (σ.σ. η πανδημία) ακόμη απέχει πολύ από το τέλος της. Μολονότι πολλές χώρες έχουν κάνει κάποια πρόοδο, η πανδημία στην πραγματικότητα επιταχύνεται», πρόσθεσε, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, είπε στην ίδια συνέντευξη ότι έχει γίνει τεράστια πρόοδος για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την ασθένεια, όμως ακόμη δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχημένη.

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο οι χώρες θα πρέπει να καταπολεμήσουν την ασθένεια και να ανακόψουν την εξάπλωσή της κάνοντας εξετάσεις, απομονώνοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ιχνηλατώντας τις επαφές τους, πρόσθεσε.

Επαίνεσε μάλιστα την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία για τη στρατηγική που ακολουθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ΠΟΥ σκοπεύει να συγκαλέσει συνέδριο αυτή την εβδομάδα για να αξιολογήσει την πρόοδο στην έρευνα για την καταπολέμηση του Covid-19.

Related posts

Γαλλία-Βουλευτικές εκλογές: Οριακή νίκη για τον Μακρόν στον πρώτο γύρο

Peristeri News

Τουρκία: Δημοσκόπηση δείχνει τον Ερντογάν να χάνει στον δεύτερο γύρο

Peristeri News

Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές οι Γάλλοι

Peristeri News

Leave a Comment