PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πόσο χάνουν οι μισθωτοί στις μηνιαίες αποδοχές τους


Απώλειες και για τους μισθωτούς και του ιδιωτικού τομέα από σήμερα λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η μείωση στις μηνιαίες αποδοχές ξεκινά από 2 ευρώ και φτάνουν έως και τα 88 ευρώ μηνιαίως.

Μικρότερες αποδοχές ισχύουν πλέον για τους έχοντες χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα, ενώ αντίθετα κερδισμένοι είναι όσοι έχουν μεσαία εισοδήματα από 27.000 έως 41.000 ευρώ τον χρόνο. Από το ποσό αυτό και πάνω αυξάνεται σημαντικά η φορολογική επιβάρυνση. Οι αυξήσεις (τα επιπλέον ποσά που καλούνται να πληρώσουν σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα) ξεκινούν από τα 2,11 ευρώ για μηνιαία εισοδήματα 643 ευρώ (στον ιδιωτικό τομέα) και φθάνουν τα 88 ευρώ μηνιαίως για εισοδήματα των 5.000 ευρώ. Στον δημόσιο τομέα οι αυξήσεις ξεκινούν από 1,15 ευρώ για μηνιαία εισοδήματα 725 ευρώ.

Η νέα κλίμακα εισφοράς αλληλεγγύης και το νέο χαμηλότερο αφορολόγητο όριο ισχύουν από την αρχή του 2016. Επειδή, όμως, η παρακράτηση άρχισε από το δεύτερο εξάμηνο, ο επιπλέον φόρος του πρώτου εξαμήνου θα πληρωθεί το 2017, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Η έκπτωση φόρου είναι διαφορετική για κάθε φορολογούμενο και εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών.

Συγκεκριμένα: Ο φόρος μειώνεται κατά 1.900 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, 1.950 ευρώ για φορολογούμενο με 1 εξαρτώμενο τέκνο, 2.000 ευρώ για φορολογούμενο με 2 εξαρτώμενα τέκνα, 2.100 ευρώ για φορολογούμενο με 3 παιδιά και άνω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment